OSMAN COŞKUN
Başkan Yardımcısı

OSMAN COŞKUN

1962’de Ankara’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Yozgat’ta, Lise eğitimini, İstanbul Boğaziçi Lisesinde. Üniversite eğitimini, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde, Yüksek Lisansını, İ.T.Ü. Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümünde, Doktorasını, Erciyes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde tamamladı.

22 Temmuz 2007 Milletvekili seçimlerine kadar Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ulusal ve Uluslararası dergilerde birçok makalesi yayımlanmıştır.

Akademik çalışmalarının yanı sıra Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında birçok eğitim, kurs, seminer ve konferanslar vermiştir. Kişisel Gelişim Uzmanı olarak, birçok üniversite, resmi ve özel kurumlarda eğitimler verdi ve danışmanlıklar yaptı.

Enerji Uzmanı olarak, enerji şirketlerinde yönetim kurulu, denetim kurulu üyelikleri ve danışmanlıklar yaptı.  Bu sürede İngiltere, İspanya, Almanya başta olmak üzere birçok ülkede incelemelerde bulundu.

TSE kalite uzmanı ve TSE baş tetkikçisidir. Kalite konusunda başta üniversitede eğitimler olmak üzere, birçok kurum ve kuruluşa danışmanlık, seminer, kurs ve konferanslar verdi.

AK Parti 23. Dönem Yozgat Milletvekilidir. Milletvekilliği süresince yapılan birçok yatırıma, projeye, kanun tasarısı, kanun teklifi ve araştırma önergesine imza attı. Bununla birlikte; TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji, Çevre ve İçişleri Komisyon üyelikleri yaptı. Enerji konularında Türkiye’yi temsilen uluslararası toplantılara katıldı.

AK Parti Genel Merkezi’nde değişik dönemlerde AR-GE Başkan yardımcısı olarak, görevler almıştır.

Kasım 2011-2016 yılları arasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı iştiraki olan, Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik A.Ş Genel Müdürlük görevini yaptı.

22 Ağustos 2017 tarihinden itibaren AK Parti AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ beyefendi ile birlikte çalışmaktadır. Evli 4 çift çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.