OĞUZHAN  SERİNKAYA
Başkan Yardımcısı

OĞUZHAN SERİNKAYA

Oğuzhan Serinkaya, 25 Ocak 1976 tarihinde Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Samsun’da tamamladı. 1997 yılında Karaelmas Üniversitesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Askerlik görevini 1999 yılında asteğmen olarak tamamladı. Askerlik sonrası 2004 yılına kadar kurumsal şirketlerde il ve bölge yöneticisi olarak görev yaptı. 2004 yılında Turizm ve Medya sektörlerinde kurduğu şirketleri ile Samsun’da iş hayatına atıldı. 2008 yılında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi oldu. 2012 ve 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerle Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve halen görevine devam etmektedir. İşadamı derneklerinde Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı. 2011 yılında Samsun Tanıtım ve Turizm Derneği’ni kurdu. Halen Dernek Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Yatırım Ortamı İyileştirme Kurulu’nda Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2012 yılında AK Parti’de aktif siyasete başladı. 2015 yılı Samsun AK Parti 5. Olağan Kongresi ile İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Sırası ile AR-GE Birim Başkanlığı, İl Sekreterliği, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Birim Başkanlığı, Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı görevleri ile İl Başkan Yardımcısı olarak Yürütme Kurulunda yer aldı. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Samsun Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüten Serinkaya iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli, 2 çocuk babasıdır.