TÜLAY SELAMOĞLU
Başkan Yardımcısı

TÜLAY SELAMOĞLU

Tülay Selamoğlu, 15 Ağustos 1966'da Kırıkkale'de doğdu. Babasının adı Mehmet Tahir, annesinin adı Feriha'dır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Yüksek Lisans “Tez Aşamasında” AK Parti Ankara İl Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan yardımcılığı daha sonra Ankara İl Kadın Kolu Başkanlığı yaptı.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Üyeliği, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Birliği Üyesi Ankara Şube Halkla İlişkiler Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Temsilciliği, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kurucu Üyeliği ve 2. Başkanlığı, Uluslararası Kadın ve Çocuk Platformu Kurucu Üyeliği ve Dünya Çocukları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği,  Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Onursal Başkanı, Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şube Onursal Başkanlığı, İşaret Dili Tercümanları Derneği Onursal Başkanlığı, Uluslararası Engelliler Eğitim ve Spor Derneği Üyeliği, Başkent İşitme Engelliler Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Üyeliği, Ankara Seğmenler Kulübü Derneği Onursal Üyeliği görevlerinde bulundu. Eğitici Valideler Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı.

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları MYK Üyesi, Kadın Kolları Yerel Yönetimler Başkanı, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Elazığ İl Koordinatörü, Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Engelli ve Yaşlı Çalışma Grubu Başkanlığı, Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı EKM 7. Bölge Sorumlusu görevlerini yürüttü.

24. Dönem Ankara AK Parti Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi.

İngilizce ve İşaret Dili bilmektedir.

Evli ve 1 çocuk annesidir.