MEHMET CEYLAN
Başkan Yardımcısı

MEHMET CEYLAN

1958 yılı, Safranbolu doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamlamıştır. Konya D.M.M. Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun...

Konya D.M.M. Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul D.M.M. Akademisi'nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamlamıştır.

Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yapmasının ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bitirmiş ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmiştir.

1986 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı'na Uzman Yardımcısı olarak naklen atanmıştır. Kariyer çalışması kapsamında ABD'nin Western Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi alanında lisansüstü eğitimi ve bilahare tamamladığı uzmanlık tezi ile DPT'de Planlama Uzmanlığına atanmıştır.

18 Nisan 1999 Yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılmış, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı olarak hizmet vermiştir. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Mülletvekili seçilerek TBMM'de görev yapmıştır. 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlemento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürütmüştür. TBMM'deki temsil süresince kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu'nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlenmiştir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.