İFFET POLAT
Genel Başkanvekili Yardımcısı

İFFET POLAT

1968 yılında doğan İffet Polat, İstanbul'da lise öğrenimini Eyüp İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

1994 yılından beri bilişim sektöründe çeşitli düzeylerde yöneticilik yaptı. Teknoloji ve İnovasyon konusunda faaliyet gösteren Bilişim ve İnovasyon Derneğinin, hasta ve hasta yakınlarına destek olan Uluslararası Fatıma Derneğinin, sokak çocuklarına destek için kurulmuş olan Feda Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kurucusu ve gönüllüsüdür. BURA Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, TURGEV Genel Kurulu Üyesi, Türkiye Teknoloji Vakfı Girişimcilik ustalarındandır. KADEM Üyesidir. 2002 yılında AK PARTİ İstanbul Kadın Kollarının kurulmasında görev aldı. 2015 yılı Mart-Aralık ayı tarihleri arasında İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi oldu. AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanlığı yaptı. Yine aynı dönemde Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

AK Parti 6. Olağan Kongresiyle Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Yine aynı dönemde AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 7. Olağan Kongreyle beraber AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilen POLAT, AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi’dir.

İki ülkenin uluslararasındaki dostluğun geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Türkiye-Maldivler Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve And Parlamentosu Gözlemci Üyeliği TBMM Türk Grubu Başkanı görevini yürütmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Polat, evli ve 2 çocuk annesidir.