MEHMET AKİF KALAYCI
Genel Sekreter Yardımcısı

MEHMET AKİF KALAYCI

Av. Mehmet Akif Kalaycı 12.10.1984 tarihinde Ankara da doğdu. İlköğretimine Solfasal Hali Naci Mıhçıoğlu ilkokulunda başladı.

Özel Yavuz Sultan Kolejinde (Muradiye Okulları) orta ve lise eğitimini tamamlayarak Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam etti. 2011 yılında hukuk fakültesinden mezun oldu ve avukatlık stajını Ankara da tamamladı ve bir süre serbest avukat olarak çalıştı.

2012 yılında Birleşik Krallık/ Cambridge Shire’de mesleki İngilizce derslerine başladı ve daha sonra West London Brunel Üniversitesi Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Uluslararası finansal düzenlemeler, Enerji Şartı sözleşmesine göre tahkim, telif ve fikri mülkiyet hakları alanlarında çalışmalar yayınladı.

Üniversite yıllarında öğrenci topluluklarına ve sivil toplum örgütlerine karşı hep ilgili oldu ve öğrenci konseyinde aktif yöneticilik yaptı. Hukuk Fakültesi başkanlığı ve öğrenci konseyi başkan yardımcılığı görevlerini aktif yürüttü. 2004 yılında Kayseri’de gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteleri öğrenci konseyi kurultayına katıldı. Avrupa birliği projelerine dâhil olarak kültürel etkiletişim başlığı adı altında Avrupa ziyaretinde bulundu ve raporlar hazırladı.

Siyasete AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başladı. 2004 yılına kadar yönetim kurulu üyeliği 2004 yılında il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2008-2012 yılları arasında ise Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler komisyonunda görev aldı. 2012 yılında da Genel Merkez Gençlik Kolları 3. olağan büyük kongresinde MKYK üyesi seçildi.

1 Kasım 2015 milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Ankara 2. Bölge milletvekili adayı oldu. AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresinde ise Y. MKYK Üyesi seçildi ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirildi.

2017 yılında Türk Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi.

Halen Ankara da serbest avukat olarak çalışmaktadır. Yüzme, tüplü dalış ve fotoğrafçılığı da hobi olarak yapmaktadır.