YASİN BÖLÜKBAŞI
Genel Sekreter Yardımcısı

YASİN BÖLÜKBAŞI

1983 yılında Ankara’da doğdu. Başkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu.

Üniversite yıllarında başladığı siyasi faaliyetlerine, 2008 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğine seçilmesiyle devam etti. Görev dağılımı sonucunda Üniversiteler Başkan Yardımcılığı görevini 6 ay sürdürdü, daha sonra MYK’da yapılan değişiklikle birlikte Genel Sekreterlik görevine getirildi. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge’den Milletvekili Adayı gösterildi. 29 Nisan 2012 Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresine kadar Genel Sekreterlik görevini sürdürdü. Bu kongrede tekrar MKYK üyesi seçildi. Bu görevine Eylül 2014 tarihine kadar devam eden Bölükbaşı, yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı. Bu görevleri sırasında 2011’de hazırlanan seçim beyannamesi için oluşturulan heyet içinde yer alarak Gençlik hedefleri bölümünü yazdı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığının kuruluş altyapısını oluşturan Gençlik Ajansının mevzuat çalışmalarını yürüten ekibin içinde yer aldı ve AK Parti Genel Merkezinde oluşturulan Gençlik Politikaları komisyon başkanlığı görevini yürüttü. Siyasi faaliyetleri sırasında öğrenci konseyleriyle de yakından ilgilendi. Tüm bu siyasi faaliyetlerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Yönetim ve İcra Kurulu Üyeliği’nde 4 yıl süreyle görev yaptı. 21 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen HİS 4. Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa seçildi. Güney Kore’nin Başkenti Seul’de 18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen Seçimli Genel Kurul’da Avrupa Herkes İçin Spor (TAFISA Europe) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Satrançla Büyüyorum Derneği Başkanvekilliği görevini de sürdürmektedir. Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmakta olup İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Twitter: https://twitter.com/yasinbolukbasi

İnstagram: https://instagram.com/yasinbolukbasi?igshid=snuqrxqguvyw