ZEYNEP MÜJDE SAKAR
Genel Sekreter Yardımcısı

ZEYNEP MÜJDE SAKAR

Doç. Dr. Zeynep Müjde SAKAR, Şanlıurfa’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdi. İkinci Üniversite olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Lisans mezuniyetlerinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Yüksek Lisans eğitimine başlayarak 2008 yılında mezun oldu. Doktorasını Harran Üniversitesi’nde Ekonomi alanında tamamlayarak 2015 yılında Doktor ünvanını aldı. Akademik anlamda sırasıyla Harran Üniversitesi’nde M. Öğretim Görevlisi, Iğdır Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yaptı. Daha sonra Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, İktisat Politikası Anabilim dalına Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans dersleri verdi. 2019 yılında Doçent Dr. unvanını aldı.

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde akademik görevine devam etmekle birlikte 2020 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine atanmıştır. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca bilmektedir.

Siyasi Görevleri;

2010 yılında AK Parti Genel Merkez Üniversiteler Komisyon Üyesi, Üniversiteler Birim Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2011 yılında AK Parti 24.Dönem Şanlıurfa Milletvekili Adayı oldu.

2012 yılında AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak listeye girdi

2013-2015 yılları arasında AK Parti Ankara İl Başkanlığı AR-GE’den Sorumlu Ana Kademe İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı

2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi olarak görev yaptı.

2016 yılında Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Ankara Temsilciliği Üyesi oldu.

2018 yılında VI. Olağan Büyük Kongre ile AK Parti Genel Merkez  ‘Merkez Disiplin Kurulu Üyesi’ olarak listeye girdi.

31 Ağustos 2018 tarihinde AK Parti Genel Merkez ‘Genel Sekreter Yardımcısı’ olarak görevlendirildi. ‘Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı’ görevini sürdürmektedir.

Siyasi ve Akademik Projeleri

Kalkınma ve Ekonomi Politikaları, Güvenlik Ekonomisi ,Suç Ekonomisi, Politik İktisat,Tarım Ekonomisi, İnsan Hakları, Kadın Hakları,Genç İstihdam Politikaları,Suç Ekonomisi kapsamında Kaçakçılık,Organize Suçlar, Siber Suçlar ,Madde Bağımlılığı ve Göç temalı konularda T.C.Başbakanlık,T.C.Kalkınma Bakanlığı,T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı,T.C.Ekonomi Bakanlığı,T.C.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,T.C.Başbakanlık Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) ve  AK Parti  Genel Merkez Kadın Kolları - AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın yürütmüş olduğu projelerde  Proje Koordinatörü,Danışma Kurulu Üyesi,Bilim Kurulu Üyesi,Düzenleme Kurulu Üyesi ve Araştırmacı olarak görev aldı. Ortadoğu, Asya ve Balkan ülkeleri üzerine yapmış oldugu çalışmalarda Makedonya,Arnavutluk,Kosova,Karadağ,Sırbistan,Bosna-Hersek ve Nahçıvan’da bulunarak  Ekonomik Politikalar ,Kalkınma Ekonomisi, Güvenlik Ekonomisi, Suç Ekonomisi,Tarım Ekonomisi,İnsan Hakları ve Kadın Hakları konularında Sosyo-Ekonomik,Sosyo-Politik çalışmalarda bulundu.Bu alanlardaki çalışmaları devam etmektedir.Söz konusu alanlarda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konferans ve seminerler vermiş olup bu alanlarda yayınlanmış Ulusal-Uluslararası birçok makale ve bildirisi bulunmakla birlikte alanında yayınlanmış   dört  kitabı bulunmaktadır.Pek çok akademik dergide bilimsel hakemlik ve Editörlük görevlerinde bulunmuştur.