ONUR ALP BAŞAYAR
Başkan Yardımcısı

ONUR ALP BAŞAYAR

21 Şubat 1986’da Ankara’da doğdu.

İşletmeci ve profesyonel STK Yöneticisidir. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de King’s College London’da (University of London) Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında tamamladı. Yüksek lisans tez konusu ‘Kamu Diplomasisinin ABD ve Türkiye’deki Gelişimi’ üzerinedir.

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu Programını bitirdi ve burada STK’ların ülkelerin gelişimi ve demokratikleşmesindeki rolü üzerine çalışma yaptı. 2012-2015 yılları arasında Genç MÜSİAD Ankara Dış İlişkiler Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu esnada Avrupa Konseyi’nde Gençlik Kollarımızı temsil etti ve ilgili komitelerde Türkiye’deki aktüel konularla ilgili sunumlar yaptı. Boğaziçi Üniversitesinin davetiyle Avrupa Konseyi’nde Dünya Demokrasi Forumu’na Genç STK temsilcisi olarak katıldı. Genel Merkez Gençlik Kollarımızı temsilen İngiltere Parlamentosu’nda FETÖ&15 Temmuz süreci ile ilgili lobi çalışmasına katıldı. Dünyadaki yirmi iktidar partisi Gençlik kolları temsilcisinin katıldığı Alman Hristiyan Demokrat Partinin yaz okulu programına Gençlik Kollarımızı temsilen katıldı ve Türkiye’nin ‘’Dünya 5’ten Büyüktür’’ tezi ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Çin Komünist Partisi ve AK Parti Gençlik Kolları arasında kurumsal bir ilişki geliştirmesi amacıyla görüşmeler yaptı ve bu kapsamda 2017 Ekim ve Kasım aylarında 40 arkadaşımızın Çin’e yaptığı ziyaretleri koordine ederek, heyeti temsil etti. Tunus Nahda ve Bangladeş Cemaati İslami başta olmak üzere yurtdışından gelen 32 heyete AK Parti’nin Teşkilatlanma Biçimi ve Çalışma Esasları üzerine sunumlar yaptı. 2015-17 yılları arasında MÜSİAD’ın Kamu Politikaları ve İlişkileri Kıdemli Yönetici olarak görev yaptı ve 2017 yılından bu yana MÜSİAD Ankara Temsilcisi olarak görev yapmaktadır.  Bu kapsamda T.C. Başbakanlık ve çok sayıda bakanlık uhdesinde yer alan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu ve Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu gibi çeşitli yapılarda görevler almaktadır. 25 Mayıs 2016 yılında, Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan tarafından açılan ve işletmeciliğini MÜSİAD’ın yaptığı Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Projesinin MÜSİAD adına Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Üyesidir.