BİLAL UÇAR
Başkan Yardımcısı

BİLAL UÇAR

Bilal Uçar, 6 Ocak 1969 tarihinde Denizli Acıpayam’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1994 yılında mezun oldu.

İstanbul’da bulunduğu yıllarda basın yayın alanında çalıştı. 1997 yılından sonra Denizli’de serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

2001 yılında Denizli AK Parti kurucuları içinde yer aldı. Parti kuruluşundan 2007 yılına kadar AK Parti Denizli İl Yönetiminde Başkan Yardımcılığı. 2007 – 2011 yılları arasında AK Parti Denizli İl Başkanlığı görevini yürüttü.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde 24. Dönem AK Parti Denizli Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyeliği, Türkiye-Malta Parlamentolararası Dostluk Grubu Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bilal Uçar, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25. Dönem milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 seçimlerinde milletvekilli adayı olarak gösterilmedi.1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti adına Avrupa’daki seçim koordinasyonunu üstlendi.

7 Ocak 2016 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Bilal Uçar, halen AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.