NAZIM MAVİŞ
Başkan Yardımcısı

NAZIM MAVİŞ

Boyabat - 1971, Rasim, Mesude.

Eğitimci; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını, "Türk Siyasal Yaşamında Millî Görüşün Doğuşu: MNP" konulu teziyle Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında tamamladı. Doktorasını, "1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili" konulu teziyle Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında tamamlayarak Doktor ünvanını aldı.

1999 yılında eğitim sektöründe ticari faaliyetlerine başladı. Çözüm Dergisi Dershaneleri, eğitim yayıncılığı alanında faaliyet gösteren Çözüm Yayınları, Martı Yayınları, Eğitim Vadisi Yayınları ve Türkiye genelinde yaygın şubeleri de bulunan  Çözüm Kolejlerinin kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir.

Millî Gençlik Vakfı Ankara Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı, Birlik Vakfı Ankara Şube Başkan Yardımcılığı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) üyesidir. AK PARTİ 5. Olağan Kongresinde MKYK Yedek Üyeliğine seçildi. AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. AK PARTİ Siyaset Akademisinde" Demokrasi ve İnsan Hakları" ve " Deneyim ve Vizyon Paylaşımı" dersleri verdi. "Millî Görüşün Doğuşu: MNP", “İslamcılığın Değişen Dili 1990'lı Yıllar ve Siyaset” ve “İslamcılığın Serüveni” adlı yayımlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisinde madde yazarlığı yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayımlandı.

1. ve 27. Dönemde Sinop Milletvekili seçildi. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Millî Savunma Komisyonu Üyeliği yaptı.

Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Kâtip Üyesidir.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Maviş, evli ve 3 çocuk babasıdır.