BÜLENT  ARINÇ
Başbakan Yardımcısı

BÜLENT ARINÇ

1948 Bursa doğumlu. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Manisa'da serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasetle uğraşarak Gençlik Kolları...

Üniversite yıllarından itibaren siyasetle uğraşarak Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 Aralık 1995 seçimlerinde Refah Partisi’nden Manisa milletvekili seçilen Bülent Arınç, Refah Partisi’nin MKYK üyeliğinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Ve Türkiye AB Karma Komisyonu’nda çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışı resmi toplantı ve sempozyumlara katıldı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Manisa milletvekili seçilen Arınç, iki yasama dönemi Fazilet Partisi Grup Başkan vekilliği görevinde bulundu. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu üyeliği yaptı.

Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra yeni kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup başkanlığına seçildi. Bülent Arınç, Türkiye içinde hemen hemen bütün il ve ilçelerde yıllardır konferans, panel ve sempozyumlardaki konuşmaları ile ilgi çekti. Ayrıca yurtdışında Almanya, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Belçika, Fransa, ABD ve Avustralya'ya gitti, konferanslar verdi, radyo ve televizyon programlarına katıldı.

Orta derecede İngilizce bilen Bülent Arınç, evli ve iki çocuk babasıdır.