OSMAN  GÜNEŞ
İçişleri Bakanı

OSMAN GÜNEŞ

1952 yılında Yozgat İli Şefaatli İlçesinde doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Yozgat'ta tamamladı. 1971 yılında Yozgat Lisesinden, 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1977 yılında Ankara Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Kaymakamlık Stajını tamamladıktan sonra Mecitözü Kaymakamlık görevine atandı. 1981-1982 yıllarında askerlik görevini yaptı. Daha sonra sırasıyla, Çelikhan, Cizre, Datça ve Sandıklı ilçelerinde Kaymakamlık görevinde bulundu. Mesleki konularda inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere 1986 yılında Bakanlık tarafından 1 yıl süreyle İngiltere'ye gönderildi. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine atandı. İki yıl süreyle bu görevi yürüttükten sonra 1994 yılında Personel Genel Müdür Yardımcılığına, 1995'te ise Personel Genel Müdürlüğüne atandı.

1997-2000 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. 30 Mart 2000 tarihinde yeniden atandığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevini 2003 yılı sonuna kadar sürdürdü.

22.12.2003-15.01.2006 tarihleri arasında Şırnak Valiliği, 17.01.2006-07.05.2007 tarihleri arasında Kayseri Valiliği görevlerinde bulundu. 07.05.2007 tarihinde İçişleri Bakanı olarak atandı. Bakanlık görevinin ardından 31.08.2007 tarihinde yeniden Kayseri Valiliğine dönen Osman GÜNEŞ, 04.12.2007 tarihinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görevlendirildi. Bu görevi 08.03.2011 tarihine kadar yürüten Osman GÜNEŞ, aynı tarihte Anayasanın 114. Maddesi gereğince ikinci defa görevine atandı.

Evli, 4 çocuk ve 6 torun sahibidir. İngilizce bilmektedir.