SUAT KILIÇ
Gençlik ve Spor Bakanı

SUAT KILIÇ

Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğdu. Avukat, hukukçu, sarı basın kartı sahibi gazeteci ve yazar; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D'de Program Yapımcısı, Sunucusu, Haber...

Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğdu.

Avukat, hukukçu, sarı basın kartı sahibi gazeteci ve yazar; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D'de Program Yapımcısı, Sunucusu, Haber Müdürü ve Haber Editörü olarak görev yaptı.

3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 22. Dönem Samsun Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Suat Kılıç, bu dönemde; TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği ve AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kılıç bu göreviyle birlikte, AK PARTİ'nin aylık resmi yayın organı olan Türkiye Bülteni'nin de 6 yıl süreyle Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem Samsun Milletvekili olarak ikinci kez TBMM'ye giren Kılıç, AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı, TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği, AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi KEİPA Üyeliği, Türkiye-Brezilya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2009 yılında AK PARTİ Grup Başkanvekilliğine getirilen Kılıç; bu görevini de iki yıl sürdürdü.

12 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem Samsun Milletvekili olarak yeniden Parlamentoya giren Kılıç, 6 Temmuz 2011 tarihinde işbaşına gelen 61. Hükümet Kabinesinde Gençlik ve Spor Bakanı oldu.

İngilizce bilen Suat Kılıç, evli ve 3 çocuk babasıdır.