ALİ ARİF  ÖZZEYBEK
YEDEK ÜYE

ALİ ARİF ÖZZEYBEK

1964 yılında Ankara Beypazarı Karaşar Köyünde doğdu. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitimini tamamladı. 1991 yılında USA ‘da İmplant Eğitimi aldı. 1995 yılında Özzeybek Texas Üniversitesi diş hekimliği fakültesi ile Roland Meffert Implant Enstitüsü arasında bilimsel kültürel değişim programı anlaşmasını imzalamıştır. 1996 yılında Texas üniversitesi Periodontoloji bölüm başkanı olan Prof. Dr. Roland Meffert ile birlikte ICOI Meffert Implant Enstitüsünü kurmuştur.1997 yılında Junior Chamber ile Hürriyet gazetesinin işbirliği ile düzenlenen Yılın En Başarılı Gençleri yarışmasında “Bilimsel Önderlik “ kategorisinde Türkiye’nin en başarılı genci seçilmiş olup Dünyanın en başarılı gençleri yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiştir. İmplant alanında, Türkiye birçok bilimsel çalışma ve eğitim programına öncülük etmektedir. Aktif olarak Diş Hekimliği görevini de devam ettirmektedir. 1997-2010 yılları arasında Bektaşi vakıf başkanlığı yapmıştır. 1998 yılından  itibaren Alevi -Bektaşilerin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. 2004 yılında akademisyen, siyaset bilimcilerle beraber GELECEK BİLİMİ derneğini kurmuş ve derneğin başkanlık görevini üstlenmiştir. 2006-2007 Yılında Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2010 Aralık’ ta yapılan CHP Kurultayında Parti Meclisine girmiştir.  2011 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun danışmanı olarak göreve başlamıştır. 2018 yılında CHP üyeliğinden ve CHP Genel Başkan Başdanışmanlığından istifa ederek ayrılmıştır. Özzeybek evli olup iki çocuk babasıdır.