NESLİHAN  CENK HAMDEMİR
YEDEK ÜYE

NESLİHAN CENK HAMDEMİR

1986 yılında Kayseri’de doğdu. Lise eğitimini Kayseri Fen Lisesinde, lisans ve yüksek lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde burslu olarak tamamladı. Aynı Üniversitede Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2010-2019 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde regülasyon, rekabet, ekonomi, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında çalıştı. İş hayatına Örümcek İskele ve Kalıp Sistemleri Şirketinde genel koordinatör olarak devam etmektedir.
2008-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nda MKYK ve MYK üyesi seçildi. Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı, Sosyal İşler Başkanı ve Tanıtım Medya Başkanı olarak görev aldı. Gençlik Kolları 81 il teşkilatında birçok proje gerçekleştirdi ve 8 ülkede AK Parti adına çalışmalarda bulundu. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Ankara 2. Bölge'den Milletvekili Adayı oldu. 18 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Yedek Üyesi seçildi. 7. Olağan Büyük Kongrede MKYK Üyeliğine tekrar seçildi. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.