TÜRK İSLAM  KARAKOÇ

TÜRK İSLAM KARAKOÇ

1970 tarihinde Kahramanmaraş-Elbistan ilçesine bağlı, Ekinözü Kasabasında doğdu.

İlk ve Ortaokul eğitimini Ekinözü Kasabasında tamamladı. Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde başlayan KARAKOÇ, Ankara Sincan Lisesinden mezun oldu. Yüksek Öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayarak 1993 yılında mezun oldu.

İş Hukuku alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır. Konkardato komiserliği yapmaktadır.

Ankara Barosuna kayıtlı Serbest Avukat olarak 1996 yılından bu yana çalışmaktadır. Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları Bölge Kurulu üyeliği ile yine Çevre Şehircilik Bakanlığı Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yaptı.

1990 yılının sonunda BBP Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve Alperen Ocakları Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ak Parti’den 2015 ve 2018 seçimlerinde Kahramanmaraş Milletvekili adayı olarak gösterildi. Ak Partinin 6. Olağan Büyük Kongresinde Merkez Disiplin Kurulu Üyeliğine, 7. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi.

Sosyal alanda birçok sivil toplum örgütünde görevler almış olup, halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum kuruluşları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği Kurucu Üye, Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Hukuk Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Huder İstişare Kurulu Üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu Üye ve Yöneticiliği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkan Yardımcılığı, Avrasya Demokrasi Derneği kurucu üyelikler sayılabilir.

Orta düzeyde Fransızca ve Rusça dillerine hakim olan KARAKOÇ, evli ve 2  çocuk babasıdır.