24-10-2020 18:42:29

"AK Parti bir millet hareketidir"

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kadir Has Stadyumu'nda düzenlenen Kayseri 7. Olağan İl Kongremize katıldı.

Ünal, AK Parti'nin köklerinin, Anadolu'ya adım atıldığından bugüne devam eden bir fikrin, değerin, inancın ve insanlık mücadelesinin adı olduğunu söyledi.

"AK Parti, bir millet hareketidir." diyen Ünal, 18 yıldır yapılan çalışmaların ortada olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesinin ise milletine aşık bir adamın hikayesi olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

"Her şey biz yaşarken oldu. Biz 18 yıldan beri verilen bir mücadeleyi konuşuyoruz. Bu mücadeleyi beraber verdik. Bugün Erdoğan düşmanlığı, AK Parti düşmanlığı gözlerini karartmış, adeta Türkiye karşıtlığına dönüşmüş, masumiyetini kaybetmiş bir yapı ile karşı karşıyayız. Türkiye sevindiğinde onlar sevinmiyor. Mavi vatanda biz Türkiye'nin tezlerini savunurken onlar Yunanistan'ın argümanlarıyla konuşuyor. Doğalgaz buluyoruz, sevinmiyorlar. Bu milletin hayali Ayasofya'nın ibadete açılması, ibadete açılıyor, sevinmiyorlar ve gerçeğe kalplerini kapatmışlar. Bunların yalanları bizim kalbimize, zihnimize gelmemeli. Bunların söyledikleri yalan ve iftiralar bizleri etkilememeli. Bunu yapanlar ne adına yapıyorlar? Gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelere yönelik bir taktikleri var, gelişmekte olan ülkelerin özgüvenine saldırmak. Biz, Amerika'dan helikopter isteriz, vermez. İHA, SİHA isteriz, vermez ama biz yaptığımızda alay ederler. İHA'ya drone derler. Biz Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kendimize, ülkemize güvenelim, inandığımız yolda yürüyelim."

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise huzur ve bereket şehri Kayseri'de bulunmaktan, hizmet etmekten memnun olduklarını, vatandaşlara hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

Gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediklerini anlatan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı olarak 16 ilçe belediye başkanı ile el ele, gönül gönüle, gece gündüz çalıştıklarını ve hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da büyük şehirler içinde il kongrelerine ilk olarak Kayseri'den başlanıyor olmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehre ve teşkilatlarına gösterdiği güvenin simgesi olarak gördüklerini kaydetti.

Göreve geleli bugün 813 gün olduğunu aktaran Çopuroğlu, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiledikleri 7. Olağan İl Kongrelerinin hayırlara vesile olmasını diledi.