15-01-2021 18:37:44

"Batmış bitmiş bir iktidarın üzerine gelerek 18 yıldır adeta destanlar yazıyoruz"

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki Kadir Has Kongre Merkezi'ne gerçekleştirilen İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kadınların tarih boyunca önemli işlere imza attığını belirten Özhaseki, bu görevi bugün de sürdürdüklerini hatırlattı.

Özhaseki, kadınların, yüzlerine kapı kapatanlara çiçek uzattığını vurgulayarak onların yaptığı fedakarlığı kimsenin yapamayacağını ifade etti.

Kadınların çalışmaları sayesinde iktidar olmalarının kolaylaştığına dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:
"Allah'a çok şükür, batmış bitmiş bir iktidarın üzerine gelerek 18 yıldır adeta destanlar yazıyoruz. Dışarıda ne derlerse desinler, sosyal medyada ne üfürürlerse üfürsünler umurumuzda bile değil. Her alanda başarılıyız. Ekonomi, ulaştırma, enerji ve sağlıkta da binbir türlü engele rağmen başarılıyız. Hem içeride hem de dışarıdakilerin envaiçeşit fitnelerine rağmen bir taraftan ilk başladığımız günlerde Cumhuriyet mitingleri yapılıyordu. Danıştay saldırıları yapılıyor, suç üzerimize atılıyordu. Gezi olayları yapılmış, muhtıralar verilmiş, parti kapatma davaları açılmıştı. 17-25 gibi hukukçuların yaptığı bir darbe, 15 Temmuz gibi bir darbe girişimi vardı. Bunlara da içeriden doğrusu hiç ummadığımız şekilde partilerden, ana muhalefet partisi de dahil destek verenler vardı. Bu zorluklara rağmen başarılı olduk."

İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ise büyük Türkiye davasına kadınların katkı sağladığını belirterek, "19 yıl boyunca hep sahadaydık. Şimdiye kadar beraber çalıştığımız tüm dava arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.
Timuçin'in tek aday olduğu kongreye Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis ve İsmail Emrah Karayel ile Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Ayşegül Eren Özdemir, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.