19-01-2021 22:24:04

"Cumhurbaşkanımız ve partimiz kadınları siyasetin nesnesi değil, öznesi haline getirdi”

Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Sancaktepe 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.

Kaya, Türkiye'deki sağlık, sosyal politikalar alanlarındaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

İnsanı merkeze alan politikaların başarısına dikkati çeken Kaya, Türkiye'de kimsenin yalnız ve çaresiz olmadığını söyledi. Kaya, teşkilatların 1 milyonun üzerindeki yeni üyeyi partiye kazandırdığını ifade ederek, bu başarıyla gurur duyduğunu anlattı.

AK Parti'nin kadınların siyasette etkin olmalarında büyük payı olduğunu dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız ve partimiz kadınları siyasetin nesnesi değil, öznesi haline getirdi. Cumhurbaşkanımız 1994 seçimlerinden itibaren kadınların desteğini her vesileyle vurguladı. Siyasi hayatında en büyük desteği kadınlardan gördüğünü ifade etmiştir. Kendi başarısının kadınların başarısı sayesinde olduğunu söyleyerek biz kadınlara yol açmıştır."

Kaya, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve AK Parti'nin Türkiye'de kadınlar arasındaki ayrımı kaldırdığını belirterek, "Ana muhalefetin genel başkanı 'Başörtüsü yasağını biz kaldırdık.' diyecek kadar cüretkar şekilde yalan söyleyen Kılıçdaroğlu'na da söylüyoruz. Siz başörtülü kızlarımızı üniversitelerden atan, ikna odalarında Nur Serter'ler gibi niceleri... CHP'nin önde gelen isimleri... Kızlarımızı üniversitelerden atan ve seçilmiş milletvekiline 'Bu kadına haddini bildirin.' diyerek parlamentodan atan zihniyetin ta kendisisiniz. Bugün ne kadar takiye yaparsanız yapın, bu millet bunu asla unutmaz." diye konuştu.