10-12-2021 15:22:56

"Daha çok çalışmaya, üretmeye; ülkemize, milletimize, insana hizmet etmeye devam edeceğiz"

İnsan Hakları Başkanlığınca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla "Daha Adil Bir Dünya" temalı program düzenlendi.

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Genel Merkez'deki programda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın ortalarında olunmasına rağmen insan haklarının ana unsuru olan insanı yeniden düşünmek ve konuşmak durumunda olduklarını, bunun her alanda ilerleyen ve gelişen bir dünya için büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

"Kaç devletin kaç zirvesi hangi ekonomik konular dalgalarda gitmiş bir çocuk canının borcunu öder?" diye soran Usta, güçlülerin toplantılarda aldıkları onca karara rağmen Akdeniz'in göç yolunda dünyaya gözlerini açan bir bebeğe vatan sunamadığını belirtti.

Usta, "Bugün biz yine soruyoruz, 'bir bebeğin anavatanı dalgalar, yurdu bir deniz botu mudur?' Kısacası insanı şu koca aleme sığdıramayan bu çağ, masum bir nefeste hepimize varlık sınavı sunuyor. İnsanın onurunu insanı beslemekle tartanlardan, bedeni candan işkenceyle bıraktıranlardan insan olmayı beklemek mümkün müdür? Bizim çökmeyen dizlerimiz ve göğe kalkan başlarımız onurumuza teminattır. Sayısız cana dil olmak, dilsizin halinden anlamaktır." diye konuştu.

Acının mesafesi olmadığını bildiklerini ve çağıranı duymanın boyunlarının borcu olarak gördüklerini ifade eden Usta, her bir çağrıya yetişmek istediklerini, bu nedenle her bir kadına, gence, çocuğa, engelliye kısacası her bir bireye gönül kapılarını açtıklarını söyledi.

Usta, reformist anlayışla geliştirdikleri demokrasi ile özgürlüklerin AK Parti'nin en güçlü yanı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.

"Mücadeleye, daha çok çalışmaya, üretmeye, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ülkemize, milletimize, insana hizmet etmeye devam edeceğiz. Sevgiyle merhametle, dünyanın yaralarını sarıp sarmalayıp, iyileştireceğiz. İyileşenlerin duaları kalkanımız, zırhımız olur, yolumuza devam ederiz. Medeniyetimiz ve inancımız ile dünyaya rehber oluruz. 'Asıl serhat insandır' diyerek sınırlarımızı aşar, karanlıkları aydınlatır, müjde oluruz."