28-10-2019 10:57:27

Genel Başkan Yardımcısı Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı

Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, kahraman milletin azim ve inancıyla kazanılan Milli Mücadele'nin taçlanışının ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 96'ncı yılı olduğunu anımsattı.

Aradan geçen 96 yılın sonunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli hedeflerine ulaşmak için hızla yoluna devam ettiğini, gelişen ve değişen dünyada kendine yakışan yerini aldığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"2002'den bu yana Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ivme kazanan bu yolculuk, elbette durdurulmak, yavaşlatılmak istendi. Ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik baskılar, uluslararası tehditler ve terör örgütlerini kullanarak aziz milletimize boyun büktürmeye çalışanlar bilmelidir ki bu hesaplar tutmadı ve asla tutmayacaktır. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'da, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı'nda ve son olarak Barış Pınarı Harekatı'nda gösterilen milli ruh ve birliktelik ile karanlığı nasıl aydınlığa çevirdiysek, milletimizin azmi ve devletimizin kudreti ile bundan sonraki saldırıları da bertaraf edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde, vatanımızın her bir karışında kanı, alınteri olan tüm ecdadımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize, ahirete irtihal etmiş kahraman gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını saygıyla anıyorum. Gazi Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum."