11-01-2021 23:02:41

“Gerçekten durumun iyi değil Sayın Kılıçdaroğlu”

Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen  Sultanbeyli 7. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

Canikli, kim ne yaparsa yapsın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin hızla menziline doğru yol almaya devam ettiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na kara kaşı kara gözü için getirilmediğini dile getiren Canikli, “Onu o göreve getirenler Kılıçdaroğlu’na bir görev verdiler. Recep Tayyip Erdoğan’ı devre dışı bırakma, bu hareketi tamamen ortadan kaldırma. Kılıçdaroğlu onlara söz verdi ‘ben bu işi yaparım.’ 10 yıldan beri Kılıçdaroğlu kendisinden bekleneni yerine getiremedi. ” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun geçen günlerde “kaynak buldum” dediğini hatırlatan Canikli, “Nedir kaynak? ‘Uyuşturucu kaçakçılarından vergi alacaksınız, organ mafyasından vergi alacaksınız.’ Vergi nereden alınıyor? Kazançtan alınıyor. En hafif ifadeyle, tam bir zır cahillik. Vahim bir tablo bu. Ağzından çıkanı duymuyor. Sağlıklı muhakeme durumundan artık uzaklaşmış.” diye konuştu.

Canikli, “Süre verdiler dediler ki ‘bu yılın sonuna kadar bu işi halledeceksin. Halledemezsen gidicisin.’. Onun farkında Sayın Kılıçdaroğlu onun için ne konuştuğunu bilmiyor. Daha da beter olacak.” dedi.

Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Canikli, “Sayın Kılıçdaroğlu tövbe edebilirsin. Bu yaptıklarından vazgeçebilirsin. Artık siyasi ömrünün sonunda da olsa çık son bir kez  de ki ‘Ben yanlış yaptım, af diliyorum bu milletten, Cumhurbaşkanımızdan’, seni affedelim. Yoksa gerçekten durumun iyi değil Sayın Kılıçdaroğlu.” değerlendirmesinde bulundu.