18-01-2021 21:46:22

"İYİ Parti Genel Başkanı da bir hanımefendi, ben ona da seslenmek istiyorum; Diyarbakır annelerinin çığlığına nasıl sessiz kalıyorsunuz?"

Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Bayrampaşa 7. Olağan İlçe Kongresinde konuştu.

Kaya, sağlıkta dönüşüm programıyla salgın sürecinde Türkiye'nin bütün dünya ülkelerinin önünde olduğunu, sürece çok güçlü bir şekilde hazır bulunduğunu kaydetti.

Salgın sürecinde bazı ülkelerdeki bakım evlerinde kalanların ölüme terk edildiğini ifade eden Kaya, "İngiltere, İtalya, Fransa parası ödenmiş bazı ülkelerin maskelerine ey koydular. Çünkü çaresiz kaldılar ve medeniyet dedikleri tek dişi kalmış canavar olduğunu Avrupa bir kez daha göstermiş oldu. Türkiye hazır olan şehir hastanelerini çok kısa sürede hizmete açtı." diye konuştu.

Türkiye'nin sadece bu hizmetlerle de yetinmediğini, ihtiyaç sahibi Batı ülkeleri de dahil 165 farklı ülkeye insani yardım, tıbbi maske ve ekipman desteği sağladıklarını  belirten Kaya, yerli ve milli solunum cihazlarının birçok ülkeye yollandığını ifade etti.

Kaya, şöyle devam etti:

"Biz milletimizin her daim yanında olacağız. Yalan söyleyenlere aldırmadan çalışmaya devam edeceğiz. CHP Genel Başkanının, Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ‘sözde Cumhurbaşkanı’ sözlerini şiddetle kınıyoruz. Bunlar bu sözlerini niçin söylüyorlar? Partilerinde yaşanan taciz ve tecavüz vakaları apaçık ortada. 2 aya yakın süre oldu, o genel başkanın ağzından bu taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgili tek bir kelime çıkmamıştır."

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır annelerini hatırlatan Kaya, "Kadın örgütlerine çok büyük iş düşüyor. Bugün Diyarbakır annelerinin yanında yer almayan bir ittifak var. Sessiz kalan bir ittifak var. Daha ilköğretim çağında Diyarbakır'daki HDP il binasından dağa çıkarılmış çocuklar var. İYİ Parti Genel Başkanı da bir hanımefendi, ben ona da seslenmek istiyorum; Diyarbakır annelerinin çığlığına nasıl sessiz kalıyorsunuz?" diye konuştu.