14-12-2020 13:38:34

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuştu.

Sadece ve sadece teröristlerle mücadele ediyoruz

TSK’nın yaptığı faaliyetlerle ilgili kesinlikle Kürtler söz konusu değil, herhangi bir etnik grup, dini grup söz konusu değil. Biz sadece ve sadece teröristlerle mücadele ediyoruz. Ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde, TSK mensubu dışında hiç kimse yok. Kürtlerin bizim kardeşimiz olduğunu, ne içeride ne dışarıda 83 milyonu bir kabul ettiğimizi herkesin altını çizerek kabul etmesi gerektiğini yeniden ifade ediyorum.

Bedelli askerlikte af çalışmamız yok

Bedelli askerlik ile ilgili bildiğiniz gibi yeni bir kanun yapıldı. 1927’de çıkarılan kanun delik deşik olmuştu. Bir bütünlük olsun, bir adalet, eşitlik olsun diye partilerimizi de ziyaret etmek suretiyle, teferruatlı bir çalışmadan sonra bir kanun gerçekleşti. Bu kanun Haziran ayında çıktı ve Kasım ayına kadar da bedelli gençlerimizin müracaatı söz konusuydu. Müracaat etmediler, şimdi af diyorlar. 1927’den beri yönetilemez hale gelen askerlik kanundaki duruma düşmemek için şuanda bizim bir af çalışmamız yok. Durumu takip ediyoruz.

MKE için diğer bakanlıkların çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz

MKE’nin kadro meselesiyle alakalı biz kendi içimizde bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürdük, belirli bir aşamaya getirdik. Ama bunun sadece MKE tarafından uygulanmaya konulduğunda diğer benzer kurum ve kuruluşlara da emsal olacağı cihetle yeni bir problemler çıkmasın diye şuanda bakanlıklar arası bir çalışma başlatıldı. Bakanlık olarak bizim çalışmamız hazır, diğer bakanlıkların çalışmasının tamamlanmasını müteakip, eşit işe eşit hak çerçevesinde bu da önümüzdeki dönemde sonuçlanacaktır.

TSK’da herhangi bir ölümün saklanması söz konusu değil

TSK bünyesinde, MSB bünyesinde herhangi bir ölüm vakası olduğunda kim olursa olsun, ne olursa olsun, bir çatışma, operasyon sırasında bunun saklanması, gösterilmemesi gibi bir şey yok. Tamamen, yüzde yüz idari tahkikat yapılır, ardından da adli tahkikat yapılır. Bunun dışında hiçbir işlem söz konusu değildir. Böyle bir şey akıldan dahi geçmez, bütün dünya bir araya gelse bunu yaptıramaz.