05-12-2020 04:00:18

"STK'larımızla uyum ve istişare halinde olmaya, katılımcı demokrasi anlayış içerisinde katalizör rolü üstlenen STK'larımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 5 Aralık Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü ile ilgili açıklama yaptı.

Sarıeroğlu, yaptığı açıklamada, 5 Aralık Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü'nü kutlayarak, STK'ların katılım, diyalog ve uzlaşma anlayışının gelişmesinde, devlet, toplum ve birey ilişkilerinin demokratik bir şekilde düzenlenmesinde en önemli enstrümanlarından olduğunu belirtti.

STK'ların gönüllüler aracılığıyla bugün sadece Türkiye özelinde değil, dünyanın dört bir yanında, çok geniş bir alanda, son derece değerli çalışmalar sürdürdüğünü bildiren Sarıeroğlu, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana istişare kültürüne inanan ve önem veren STK'ların görüş, öneri, talep ve ihtiyaçlarını her daim dikkate alan ve STK'ları her zaman sürece dahil eden bir parti olduğunu savundu. Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak STK'larımızın gücüne inanıyor, istişare süreçlerini önemsiyor, son derece değerli görüş ve önerilerini alarak genel merkezimiz il, ilçe ve beldelerimizde kurumsal mekanizmalarımız aracılığı ile çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Sivil toplumun geliştirilmesi ve diyaloğun desteklenmesinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da STK'larımızla uyum ve istişare halinde olmaya, katılımcı demokrasi anlayış içerisinde katalizör rolü üstlenen STK'larımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Jülide Sarıeroğlu, STK'lara çalışmalarında başarılar diledi.