Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiğimiz icraatlar

Avrupa Birliği mali yardımlarını kullanarak Yalova ilinde 2002-2016 yılları arasında çok sayıda yatırım gerçekleştirdik; yerel yönetimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza önemli miktarda kaynak aktardık.

2002-2016 yılları arasında “Katılım Öncesi AB Mali Yardımları” çerçevesinde hibe desteği sağlayarak Yalova ilinde toplam 160 projeye yaklaşık 6,6 milyon avro değerinde kaynak aktardık; önemli projeleri hayata geçirdik.

• 2004-2016 dönemi boyunca Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde yürütülen Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları (Erasmus +) kapsamında gençlik, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarında 152 projeye yaklaşık 3,4 milyon avro’luk destek aktardık.
  • Katılım Öncesi AB Mali Yardımları kapsamında sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlere istihdam, sağlık, kültür, girişimcilik, AB ile diyalog gibi sosyal kalkınma alanındaki 9 projeye yaklaşık 3,2 milyon avro hibe desteği sağladık.

YEREL DÜZEYDE YENİ UYGULAMALAR BAŞLATTIK

İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığının işbirliği içerisinde 81 Valilikte AB ve Proje Merkezleri kurulmasını sağladık. Bu kapsamda Yalova Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi 2010 yılında hizmete girdi.

Yalova Valiliği, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın 2012-2013 yıllarında Avrupa Birliğine katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi amacıyla uygulamış olduğu “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” kapsamında desteklenen pilot iller arasında yer aldı.