Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiğimiz icraatlar

Avrupa Birliği mali yardımlarını kullanarak Yozgat ilinde 2002-2016 yılları arasında çok sayıda yatırım gerçekleştirdik; yerel yönetimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza önemli miktarda kaynak aktardık.

2002-2016 yılları arasında “Katılım Öncesi AB Mali Yardımları” çerçevesinde hibe desteği sağlayarak Yozgat ilinde toplam 475 projeye yaklaşık 98,8 milyon avro değerinde kaynak temin ettik; önemli projeleri hayata geçirdik.

• 2004-2016 dönemi boyunca Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde yürütülen Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları (Erasmus +) kapsamında gençlik, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarında 177 projeye yaklaşık 4,9 milyon avro’luk destek aktardık.

• Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla yürütülen Sorgun İş Geliştirme Merkezi projesine 4,3 milyon avro kaynak aktardık. Yine bu kapsamda Yozgat ili Kayseri ile birlikte Kayseri-Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilik Merkezi yatırımından faydalanmaktadır.
  • Katılım Öncesi AB Mali Yardımları kapsamında sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlere istihdam, sağlık, kültür, girişimcilik, AB ile diyalog gibi sosyal kalkınma alanındaki 36 projeye yaklaşık 6,5 milyon avro hibe desteği sağladık.
  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında Yozgat ilindeki 261 projeye yaklaşık 83,1 milyon avro hibe desteği sağladık.

YEREL DÜZEYDE YENİ UYGULAMALAR BAŞLATTIK

İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığının işbirliği içerisinde 81 Valilikte AB ve Proje Merkezleri kurulmasını sağladık. Bu kapsamda Yozgat Valiliği Proje Uygulama ve Koordinasyon Merkezi 2007 yılında hizmete girdi.