İşsize umut, işverene güven

2012 yılı itibariyle yeniden yapılandırdığımız hizmetlerimizden biri iş ve meslek danışmanlığıdır. Bu hizmetimizle iş arayanların iş bulmalarına, işverenlerin açık iş taleplerini karşılamalarına ve öğrencilerin de meslek seçimine etkin bir şekilde yardımcı oluyoruz.

Ülke genelinde 2002-2011 dönemine göre 2012-2016 (Ekim sonu) döneminde iş arayanlarımıza sunduğumuz bireysel danışmanlık sayımızı 53 katına, işverenlerimizin taleplerini almak için gerçekleştirdiğimiz işyeri ziyareti sayımızı 10 katına, öğrencilerimize destek amacıyla okullarımıza yaptığımız ziyaret sayımızı 39 katına çıkarttık.

Uşak ilinde 2002-2011 dönemine göre 2012-2016 (Ekim sonu) döneminde iş arayanlarımıza sunduğumuz bireysel danışmanlık sayımızı 63 katına, işverenlerimizin taleplerini almak için gerçekleştirdiğimiz işyeri ziyareti sayımızı 7 katına, öğrencilerimize destek amacıyla okullarımıza yaptığımız ziyaret sayımızı 710 katına çıkarttık.

2013 yılından bu yana dağıttığımız toplam 3.630.100 adet Meslek Seçimine Destek Dergisiyle de gençlerimize ve ailelerine meslek seçimi konusunda rehber olduk. Bu kapsamda Uşak ilinde 15.500 adet dergi dağıtılmıştır.

İstihdamda istikrar devam ediyor

Küresel krize ve bölgemizde yaşanan siyasal ve ekonomik olumsuzluklara rağmen ülkemiz, ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansını sürdürüyor. İstihdamımızı her geçen yıl arttırmakta ve işgücüne katılma oranı ile istihdam oranındaki olumlu seyri, 2016 yılında da devam ettirmekteyiz. Tüm Türkiye’de yakalanan bu olumlu grafik Uşak iline de yansımaktadır.

Çalışma hayatında yeni stratejiler geliştirdik

İş ve aile yaşamının ahenk içerisinde sürdürülmesi ve kadınların çalışma hayatından uzaklaşmadan çocuğun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla kadın işçiye birinci doğumda 60, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilmesini ve bu sürelerde yarım çalışma ödeneği verilmesi düzenlemelerini yürürlüğe koyduk.

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde pratik uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması, iş hayatını canlandırmak ve kayıtlı işsizleri işgücüne dâhil etmek amacıyla İşbaşı Eğitim Programını başlattık.

Ayrıca, işgücü piyasasında geçerli mesleği olmayanlara meslek kazandırmak, çalışanların işe uyumlarını sağlamak, kendi işini kurmak isteyenlere ve işsiz olanların çalışma alışkanlıklarını korumalarına yönelik kurs ve programlar düzenlemekteyiz.

Uşak ilinde 2002 yılından 2016 yılına (Ekim) kadar kurs ve programlarımızdan 26.533 kişi yararlandı.