Karaman’a son 14 yılda 86,5 milyon TL çevre ve şehircilik yatırımı yaptık

Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek için yoğun şekilde çalışarak 14 yılda önemli düzenlemelere imza attık.

Altyapı ve üstyapıda devrim niteliğindeki projeleri hayata geçirdik. Kaynaklarımızı verimli kullanarak temiz şehirler, yaşanabilir alanlar inşa ettik.

ÇEVREYİ KORUYORUZ, ATIKLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

• 2 adet Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma
  • 4 adet Tehlikesiz Atık Geri Kazanım
  • 5 adet Ambalaj Atığı Geri Kazanım
  • 1 adet Düzenli Depolama - 2. Sınıf (Belediye Atıkları ve Tehlikesiz Atık Düzenli Depolama) tesisini şehre kazandırdık.

Ayrıca Karaman ilinde 1 adet katı atık düzenli depolama tesisi ile 200.000 kişiye hizmet verilmektedir.

ATIK SULARI ARITIYORUZ

Atık suların geri dönüşümünde önemli adımlar attık. Karaman’da 2003 yılında yalnızca 1 adet olan atık su arıtma tesisini 6’ya çıkardık. İl genelinde atıksu arıtma hizmeti alan nüfus 172.761 kişidir.

Karaman’daki Atık Su Arıtma Tesisi Sayısı

2003 1

2016 6

ALTYAPIYI GELİŞTİRİYORUZ, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ BİTİRİYORUZ

Çevre katkı paylarından yerel yönetimlere ayrılan payı artırdık. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2016 yılları arasında Karaman için 11,3 milyon TL ödenek ayırdık.

Bu dönemde Karaman’da belediyelere 33 adet çevre temizlik aracı hibe ettik.

TEMİZ HAVA, SAĞLIKLI YAŞAM

Karaman ilinde hava kalitesini daha da iyileştirdik. Konya Temiz Hava Merkezi’ne bağlı Karaman İlinde 1 adet hava kalitesi izleme istasyonu kurduk. Karaman İlinde 2009 yılından itibaren kükürt dioksit emisyonlarında partikül madde emisyonlarında ise azalma sağladık.

KİMLİKLİ ŞEHİRLER, GÜVENLİ YAŞAM, KENTSEL DÖNÜŞÜM

Son 14 yılda yapılan yatırım ve atılımlar Türkiye’yi ekonomik ve sosyal yönden ileriye taşıdı. Bu ilerleme hayatın her alanına yansıyor: yaşam kalitesi artıyor, eğitim seviyesi yükseliyor, yüzler gülüyor.

Bu olumlu tablonun devamı ve vatandaşlarımızın hayat standartlarının daha da yükselmesi için Kentsel Dönüşüm hamlesini başlattık.

Kentsel Dönüşümle;

Öncelikli afet riski altındaki alanların dönüşümü tamamlanacak, güvenilir, yalıtımı tam olarak sağlanmış, asgari konfor koşullarına sahip, enerji tasarrufu sağlayan ve çevre dostu yapılar inşa edilecek, yerel malzeme kullanımı teşvik edilecek, üretim sektörü hareketlenecek, yeşil çevre ve sosyal donatı alanlarıyla bütünleşen kent merkezlerimiz daha da güzelleşecek ve 24 saat yaşayan şehirler oluşturulacak.

Bu kapsamda; Karaman ilinde 1 ilçede 1 adet Riskli Alan ilan edilmiştir. Riskli alanın toplam büyüklüğü 24.80 hektar, toplam nüfusu 1.500, toplam bina sayısı 250, toplam birim sayısı yaklaşık 250’dir.

Bu risk alanlarında yapılacak dönüşüm çalışmalarıyla Karaman ilinde güvensiz yapılaşmanın önüne geçilecek, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturulacak. Karaman ilinde 28 adet binada, 38 adet birimin risk tespiti yapılmıştır. Bu binalardan 18 adedi yıkılmıştır.