Yozgat’a son 14 yılda enerji ve tabii kaynaklar alanında 224,4 milyon TL yatırım yapıldı

Ülkemizin artan enerji talebini dikkate alıyor ve denenmemiş enerji çözümlerine yöneliyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyor, yurtiçi enerji üretimini artırıyoruz. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendiriyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz.

İHTİYACA CEVAP VERDİK, ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK

Yozgat’ a 2002 yılında elektrik üretim tesisleri yatırımı dahil 13,4 milyon TL enerji yatırımı yapılmışken, 2003 - 2015 yılları arasında 209,7 milyon TL, 2016 yılının ilk yarısında ise  11,7 milyon TL enerji yatırımı yapıldı.

Son 14 yılda devreye giren yeni santraller ve kapasite artışları ile birlikte 28,2 milyon TL yatırım tutarında  19 MW kurulu güce sahip santral kazandırıldı.

Ayrıca Yozgat ilimizde 134 MW toplam kurulu güce sahip 2 santralin inşası devam etmektedir.

Yozgat’ da son 14 yılda yaklaşık 159,7 milyon TL elektrik sektörü yatırımı yapıldı.

Yozgat’da 2002 yılında 9.258 km olan elektrik dağıtım hattı uzunluğunu 11.943 km’ye çıkardık.

Müşteri memuniyetini temel aldığımız yeni dönemde elektrikle ilgili tüketici sorunlarının hızla çözümü adına çağrı merkezlerinin kurulması ve genişletilmesine hız verdik. Artık vatandaşlarımız çağrı merkezlerini aradıklarında operatöre bağlanma seçeneğine ulaşma süresi 45 saniyeden fazla olmayacak.

Bu çalışmalarımızın ve yatırımlarımızın neticesinde Yozgat ilimizde 245.597 elektrik abonesinin aldığı hizmet kalitesini artırdık.

YOZGAT’ DA YILLIK ELEKTRİK YATIRIM MİKTARLARI

2002   2,9  milyon TL

2016   5,9 milyon TL

ENERJİ VE DOĞAL KAYNAKLAR SEKTÖRLERİNİN HER ALANINA YATIRIM YAPIYORUZ

Enerji sektörünün tüm alanlarında yapılan yatırımlarla üretim kapasitesini artırdık. Madencilik ile petrol ve doğal gaz sektörlerinde yatırımların önünü açtık.

2002-2016 yılları arasında madencilik sektörüne 5,3 milyon TL, petrol ve doğal gaz sektörüne 59,3 milyon TL yatırım yapılmasını sağladık.

YOZGAT DOĞAL GAZA ALIŞTI

Vatandaşımızın temiz hava ve kaliteli ısınma ihtiyacını gidermek için doğal gaz yatırımlarına önem verdik. 2002 yılında yalnızca 9 ilimiz doğal gazdan faydalanıyorken 2016 yılında 78 ilimizi doğal gaza kavuşturduk. 2018 yılında ise tüm Türkiye’ye doğal gaz ulaştıracağız.

2006 yılında doğal gaz ile tanıştırdığımız Yozgat’ da Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Köseli ve Saray bölgelerine doğal gaz arzı sağladık. İlimizde şu an 53.793 doğal gaz abonesi bulunmaktadır.

Yozgat’da doğal gaz dağıtım hattı uzunluğu 583 km’ye ulaştırıldı.

Sosyal Devlet olmanın gereği olarak Yozgat ilimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2002’den 2016 yılının Haziran ayına kadar toplam 94.196.650 TL değerinde 404.700 ton kömür yardımında bulunulmuştur.