Son 14 yılda Yozgat’ta kültür ve turizmde 31,1 milyon TL yatırım yaptık

Dünya çapında yürütülen büyük projeler, arkeolojik kazılar,sponsorluk destekleri, müze ve ören yerlerini iyileştirme çalışmaları gibi titizlikle hayata geçirilen etkinliklerle Türkiye’nin kültür hayatına hareket getirdik, ülkemizin yurt dışında kültür hayatıyla örnek olmasını sağladık.

KÜLTÜR VARLIKLARIMIZI GELECEĞE TAŞIYORUZ

Ülkemizin kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesi için restorasyon ve konservasyon çalışmalarına önem verdik. Son 14 yılda Yozgat ilindeki kültür varlıklarının proje, bakım, onarımları ile müze teşhir-tanzim ve yapım işlerinin yanı sıra ören yeri çevre düzenleme işleri için yaklaşık 1 milyon TL ödenek ayırdık.

Yozgat Yerköy Kültür Merkezinin yapımı için 10,5 milyon TL yatırım yaptık.

YOZGAT YENİ KONSEPT KÜLTÜR TESİSİ

Yozgat ilinde toplam proje tutarı 5 milyon TL olan yeni konsept kültür tesisi yapım işi 2016 yılında yatırım programına alındı. 2016 yılı bütçe ödeneği 2 milyon TL’dir.

KÜLTÜR YATIRIMLARINA DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi kapsamında 2016 Yılı Birim Fiyatlarıyla Yozgat Kadışehri Belediye Kültür Evi için 2013 yılında 151 bin 320 TL; Yozgat Sorgun Belediye Başkanlığı Ahmetfakılı Kültür Evi için 2011 yılında 65 bin 100 TL, 2012 yılında 39 bin 720 TL; Yozgat Sorgun Eymir Belediye Başkanlığı Kültür Evi için 2015 yılında 698 bin 750 TL, 2016 yılında 400 bin TL; Yozgat Sorgun Çiğdemli Belediye Başkanlığı Kültür Evi için 2015 yılında 806 bin 250 TL, 2016 yılında 330 bin TL; Yozgat Sorgun Doğankent Belediye Başkanlığı Kültür Evi için 2015 yılında 752 bin 500 TL, 2016 yılında 340 bin TL; Yozgat Sorgun Yeniyer Belediyesi Kültür Evi için 2013 yılında 126 bin 100 TL, 2014 yılında 40 bin 390 TL, 2016 yılında 600 bin TL ödenek desteği sağlandı.

KÜLTÜR VARLIKLARININ KORUNMASINDA KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI

Yozgat ilimize kamulaştırma çalışmaları için 2002-2016 yılları arasında 10,1 milyon TL ödenek aktardık.

KÜLTÜR VARLIKLARIMIZ TEŞVİKLERİMİZLE DAHA İYİ KORUNUYOR

Gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için 2005 yılından bu yana 517 bin TL maddi destek sağladık.

MÜZELERDEKI KAYITLI ESER SAYISINDA YAKLAŞIK ARTIŞ SAĞLADIK

2002 yılında 6.814 olan kayıtlı eser sayısı 2015 yılında 8.071 adete yükseldi.

TOPLUM HAFIZASINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞTIK

Önem arz eden kişi, kurum ve kavramların toplum hafızasındaki yerini korumak maksadıyla Sürmeli Anıtı için Yozgat Belediye Başkanlığına 2005 yılında 75 bin TL,

Atatürk Büstü için Akdağmadeni/Umutlu Belediyesine 2008 yılında 1,600 TL, Kınalı Hasan Anıtı için Sorgun Belediyesine 2008 yılında 25 bin TL, Nida Tüfekçi Anıtı için Akdağmadeni Belediyesine 2008 yılında 25 bin TL, Atatürk ve Gençlik Anıtı için 2009 yılında Bozok Üniversitesine 50 bin TL ve Kaymakam Kemal Bey Anıtı için Boğazlayan Belediye Başkanlığına 2005 yılında 90 bin TL ödenek aktardık.

YOZGAT, TURİZMDE ATAĞA KALKIYOR

Yozgat’da yerel yönetimlerin turizm altyapı yatırım projelerine 2002-2016 yılları arasında 9,7 milyon TL destek sağladıkBu sayede Yozgat’daki İşletme Belgeli konaklama tesisi yatak kapasitesi ve tesislerde konaklayan kişi sayısı her gün artıyor.

İşletme Belgeli Konaklama Tesisi Yatak Kapasitesi

2002   274