Ramazan Vesilesiyle Balkanlardaki Kardeşlerimizle Buluşuyoruz

Balkanlardan gelen ramazan davetleri vesilesiyle Gençlik Kolları Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Samet Özdemir ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı MKYK Üyemiz Mesut Özdemir Kosova’ya ramazan ziyaretinde bulundular.

Kosova’nın başkenti Priştina’da başlayan programda heyetimiz Kosova Demokratik Türk Partisi(KDTP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Furkan Ergüler tarafından karşılandılar. İlk olarak Osmanlı Padişahı Murat Hüdavedigar türbesine ziyarette bulundular. Ardından Kosova Gençlik Konseyi Başkanı Mensur Morina’yla bir araya geldiler. Mensur Morina’dan Kosova gençliğinin son durumu ve son zamanlarda ülke genelinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan heyetimiz gelecek dönemde ortaklaşa yapılacak programları ve iş birliklerini ele aldılar. Kosova’nın mevcut siyasi durumu ve kurulması beklenen hükümet hakkında bilgi edinen heyet görüşmenin ardından Prizren’e hareket etti.

Prizren programına Sinan Paşa Camisinde cuma namazı ile başlayan heyetimiz küçük bir Prizren turunun ardından KTDP ve Beykoz Belediyesince Kosova’daki Türklere ortaklaşa düzenlenen iftar programına iştirak ettiler. KTDP Genel Başkanı ve Devlet Bakanı Mahir Yağcılar AK Parti Gençlik Kolları’nın ziyaretinden ötürü duyduğu mennuniyeti konuşması sırasında dile getirdi. Kosova’daki Türk Birliği komutanları ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısıyla iftar sırasında bir araya gelen heyetimiz Kosova’daki siyasal ve sosyal durum hakkında bilgi aldı ve ziyaretlerinin amacını anlattılar.

İftarın ardından Kosova Türk Demokrat Partisi Gençlik Kolları ile KTDP Genel Merkezinde istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya KTDP Genel Başkanı ve Devlet Bakanı Mahir Yağcılar ile KTDP milletvekilleri de eşlik etti. Kosova’daki son siyasal gelişmelerden, Türkiye’den bekletilerden ve Kosova Türklerinin sıkıntılarından bahseden Yağcılar karşılıklı ziyaret ve temasların artırılarak iki gençlik kolları arasındaki ilişkilerin güçlenmesi temennisinde bulundu. KDTP Gençlik Kolları’nın ve ikili işbirliği konularının ele aldığı toplantıda KTDP Gençlik Kolları Genel Başkanı Furkan Ergüler, son yapılan çalışmalardan ve gelecek dönemde yapılacak çalışmalardan bahsetti. Genel Başkan Yardımcımız Samet Özdemir yaptığı konuşmada Kosova’nın Türkiye için önemine vurgu yaptı. Gelecek dönemle ilgili aklındaki projeleri masaya yatıran Özdemir, projelerin daha hızlı hayata geçirilmesi için yapılması gerekenleri dile getirdi. Uluslararası gelişmeleri değerlendiren, milli ve ümmetsel birlikteliklerin önemini vurgulayan Samet Özdemir; ilgi ve misafir perverliklerinden ötürü KTDP Gençlik Kollarına teşekkürlerini sundu. AK Parti Gençlik Kolları olarak KTDP Gençlik Kolları’na Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserini hediye etti ve aslen Kosovalı olan Akif’in iyice anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Sahurdan önce Kosova Muhafazakar Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Gezim Berisha ile bir araya gelen heyetimiz Türk Demokrat Partisi ve Muhafazakar Parti Gençlik Kolları yöneticileri tarafından ortak düzenlenen sahur ve sabah namazının ardından Kosova’daki programlarını bitirdiler.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...