Yunus ÇOLAK

MKYK Asil Üye

1993 yılında İstanbul’da doğan Yunus Çolak, Aslen Orduludur. 2015 yılında Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden birincilikle mezun olmuştur. 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2017 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrenimine devam etmekte olup, tez aşamasındadır. Aynı zamanda YÖK ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 100/2000 uluslararası güvenlik ve terör alanında doktora araştırmacısıdır.

Siyasi hayatına 2015 yılında Gençlik Kolları İstanbul Arnavutköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlamıştır. Ardından, 2017 yılında Gençlik Kolları Arnavutköy Dış İlişkilerden Sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. 2018 yılında Gençlik Kolları İstanbul Dış İlişkiler komisyonunda görev alırken, aynı yıl, 5. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçilerek Dış İlişkiler başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçilmiştir.

İyi seviyede İngilizce bilen Çolak, evlidir.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...