Yükleniyor...

Basbakan Yildirim, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i kabul etti

 

Yıldırım, Stoltenberg’e, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönlendirmesiyle vuku bulan menfur darbe girişimi karşısında ilk andan itibaren gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e, sınırın tüm terör örgütlerinden temizlenmesini amaçlayan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bilgi veren Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin başta DAEŞ, PKK ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı.

Stoltenberg de menfur darbe girişiminin bir NATO müttefikine ve ittifakın dayandığı temel değerlere saldırı teşkil ettiğini söyledi.

Bu çerçevede haber alır almaz başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere makamlarla temasa geçtiğini dile getiren Stoltenberg, ittifakın her zaman olduğu gibi Türkiye’nin yanında bulunduğunu, ziyareti de bu amaçla gerçekleştirdiğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca NATO gündemini ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.