18-10-2021 17:20:28

“Bir videosunu da PKK ve FETÖ'ye ayırmasını tavsiye ediyorum”

Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve Hamza Dağ, parti genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Siyasi cinayetler işleneceği iddialarının gündeme getirildiğini hatırlatan Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından memur ve bürokratlara yönelik tehditlerin ortaya konulduğunu belirtti.

Bunların siyasi ortamı germeye dönük hamle olduğunu vurgulayan Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "siyasi cinayet" iddialarıyla ilgili avukatları aracılığıyla yargıya başvurduğunu anımsattı.

Dağ, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının somut birtakım düşünce ve fikirleri varsa onları kamuoyuyla mutlaka paylaşması gerekir. Sorumlu siyasetçilik bunu gerektirir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, siyasi cinayet iddialarına yönelik 2016'da da açıklama yaptığını hatırlatan Dağ, Kılıçdaroğlu'nun bir süredir çektiği videoları kamuoyuyla paylaştığına işaret etti. Hamza Dağ, "Bir videosunu da PKK ve FETÖ'ye ayırmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

HDP'nin TBMM'ye gelecek tezkerelere ilişkin "hayır" oyu kullanılmasına yönelik muhalefet partilerine çağrı yaptığının belirtilmesi üzerine Dağ, askerlerin yurt dışında görev alabilmesi için Meclise tezkere sunulması gerektiğini bildirdi.

Dağ, bu tezkerelere yönelik HDP'nin ittifak ortaklarına çağrı yaptığını, bu çağrıya nasıl cevap verileceğinin görüleceğini dile getirdi.

PKK'ya, DEAŞ'a yönelik başarılı operasyonların ortaya konulduğunun altını çizen Dağ, operasyonların devam etmesi, terörün ortadan kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Hamza Dağ, bu konudaki tezkerelerin Meclise geleceğini, nasıl bir tavır sergileneceğinin görüşmeler sırasında görüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, partileri ittifakları şeffaf şekilde yapmaya sevk ettiğini anlatan Dağ, bunun da birbirine benzemeyen muhalefet partilerinin siyaset ortaya koyamamasına sebebiyet verdiğini, muhalefetin eski sistemi özlediğini vurguladı.

Sosyal medya platformlarıyla ilgili soru üzerine Dağ, sosyal medya platformlarıyla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olmadığını, yalan ve dezenformasyonun ortadan kaldırılması ve azaltılması için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Hamza Dağ, "Erken seçim çağrısı muhalefet tarafından sürekli dile getiriliyor. Uzun zamandır azaldı. Çünkü bu konudaki beklentilerin ortaya çıkmadığını görmüş oldular. Muhalefetin, kendi içindeki farklılıkları, çekişmeleri, kavgaları ortadan kaldırmak, uzun süre de bunu yürütemeyeceği için böyle bir çağrısı var. Bu çağrının gerçekleşmesi mümkün değildir." şeklinde konuştu.