24-11-2019 23:21:45

“Biz Diyarbakır analarının yanındayız, bu ülkenin kadınlarının yanındayız"

Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Çukurca ilçesinde parti ilçe başkanlığını ziyaretinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Van'da çeşitli toplantılara katıldıklarını, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini, bugün de Hakkari'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Çukurca ilçesinin yapılan hizmetlerle iyi bir duruma geldiğini aktaran Kaya, vatandaşların desteğiyle Hakkari'de, ilçelerinde ve beldelerde çok büyük başarı sağladıklarını vurguladı.

Hakkari'ye ilk olarak 2010'da düğünü için geldiğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Düğüne başladık, terör örgütünün talimatı sonrası şehirde bütün kepenkler indi ve düğünler iptal oldu. 'Düğün yapmayacaksınız diyor' ve insanlar düğünlerini istedikleri gibi özgür bir ortamda sürdüremiyordu. Bir gün düğün yaptık. Normalde burada düğünler 3 gün, bir hafta sürüyor. İkinci gün düğünümüzü yarıda kesmek zorunda kalmıştık. Oturduğumuz yere, oturduğumuz eve o dönem molotof attılar. Ama bugün şehrin ışıkları ışıl ışıl. İnsanlar sokakta ve sokakta huzur var, dayanışma var, insanlarımızın gözünde umut var."

"Buranın evlatları en güzel eğitimi alacak"

Kaya, kentteki çocuklarla sohbet ederken hepsinin güzel hayallerinin olduğunu ve bu hayallerine kavuşacaklarına inandığını belirtti.

Eşinin Hakkarili olduğunu ve ortaokulu da kentte tamamladığını, Çapa Tıp Fakültesinde okuyarak başarılı bir hekim olduğunu anlatan Kaya, "Buranın güzel evlatları, en güzel şekilde eğitim alacaklar. Biz Hakkari ve ilçelerinde çocuklarımıza eksiksiz şekilde hizmet veriyoruz. Bugün Hakkari'nin çocukları geleceğe umutla bakıyor. Niçin, çünkü hepsi okuyacak hepsi buraya, bu kente, bu bölgeye, bu coğrafyaya, bu ülkeye en güzel şekilde hizmet edecekler." şeklinde konuştu.

"Diyarbakır annelerinin yanındayız"

Diyarbakır HDP İl binası önünde oturan annelerin evlatları geri dönsün diye ağladığını dile getiren Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hiçbir anne evladının dağa gitmesini istemez. İnanıyorum ki her kadın evladı okusun, meslek sahibi olsun, yanında, yakınında olsun ister. Biz Diyarbakır analarının yanındayız, bu ülkenin kadınlarının yanındayız. Bin yıl önce Selahaddin Eyyubi'nin başardığının hıncını almak isteyen siyonist, emperyalist, evanjelist zihniyete, bin sene öncenin hesabını yapan, Müslümanı, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı birbirine kırdıran zihniyete karşı duracak olan inanıyorum ki bu coğrafyada kadınlardır. AK Parti iktidara geldiği günden bu yana büyük hizmetler gerçekleştirdi. Annelere yardımlar yapıyoruz. 2,5 milyon kadına eğitim yardımı veriyoruz ki evlatları okula gitsin. Bu bölgede yıllarca terör örgütü ne yaptı, öğretmenleri vurdu. Bugün Öğretmenler Günü. Şehit Aybüke öğretmenimizi, Necmettin Yılmaz kardeşimi ve tüm şehit öğretmenlerimiz rahmetle anıyorum. Terör örgütü niçin uzun süre öğretmenleri öldürdü, kaçırdı. Çünkü öğretmenler burada kalmasın, evlatlarımız okumasın istediler. Okumayan, cahil olan, işsiz olan bir çocuk ne olur? 'Onu kolay kandırırız diye düşündüler.' İşte biz şimdi devlet olarak bu bölgede eğitim sisteminde güçlüyüz, evlatlarımız okuyor."

Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Kaya ile beraberlerindeki heyet, daha sonra Gençlik Merkezi'nde sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.