21-07-2021 15:15:28

"Bizim şu ana kadar kadınlarla alakalı olarak yaptığımız kanuni düzenlemelerden, 6284 de dahil olmak üzere asla geriye bir gidiş yok"

Genel Başkan Yardımcımız Özlem Zengin, Kurban Bayramı dolayısıyla İYİ Parti heyeti ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Zengin, başta Kudüs olmak üzere dünyanın pek çok farklı yerinde ve İslam coğrafyasında çok mağdur ve zorluklar altında yaşayan, savaşla yıllarca mücadele eden insanların bulunduğunu hatırlatarak, temennilerinin bütün dünyanın barış içerisinde yaşayabilmesi olduğunu dile getirdi.

Özlem Zengin, kadınlarla ilgi meseleler üzerine uzun yıllar çalıştığını, kurduğu kadın STK'ları ve dernekleri bulunduğunu belirterek, hukukçu olması nedeniyle kadın hakları konusuyla özel ilgilendiğini anlattı.

AK Parti hareketinin inşasında da kadınların çok büyük emeğinin bulunduğunu vurgulayan Zengin, "AK Parti'nin özünde ve mayasında gerçek bir kadın hareketi var. O sebeple bu günlere gelmemizde de AK Parti'ye oy veren kadınların çok büyük bir desteği var." dedi.

"Asla geriye bir gidiş yok"

Zengin, girdikleri her seçimde kadınların erkeklerden daha fazla AK Parti'ye teveccüh gösterdiğini belirterek, "Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de kadınların geleceğe dair karar verirken, kendilerinden ziyade çocuklarını, eşlerini, geleceği ve memleketi öncelemeleri. Bunun içten gelen fıtri bir haslet olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un önemine işaret eden Özlem Zengin, şöyle devam etti:

"Bizim için çok önemli bir kanun, tabii ki yürürlükte olduğu müddetçe de bu böyle olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kadın STK'ları ile bir toplantı yaptı ve orada da ifade etti. Bizim şu ana kadar kadınlarla alakalı olarak yaptığımız kanuni düzenlemelerden, 6284 de dahil olmak üzere asla geriye bir gidiş yok. Şiddet meselesi uzun vadeli ve devamlı mücadelesi gereken bir konu, bir taraftan eğitim boyutu ile devam edecek, bir taraftan güvenlik anlamında emniyet güçleri üzerine düşen görevi yapacaklar ve bir taraftan da yargı boyutunu iş yargıya geldiğinde onlar da görevini yerine getirecekler."