11-11-2020 19:34:55

"Böylesine etkili bir partinin, dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olarak da en çok üyeye sahip partinin bu kadar sıkıntılı, problemli bir dönemde bu görevi üstlenmek ağır bir sorumluluktur"

Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Genel Merkez'de gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşma yaptı.

AK Parti'nin Türkiye'de ortaya koyduğu siyaset anlayışla sadece Türkiye'nin içerisinde değil aldığı bütün kararlarla Türkiye'nin dışında, gönül coğrafyalarında yaşayan bütün kardeşlerini etkileyen bir politika ortaya koyduğunu vurgulayan Ala, "Böylesine etkili bir partinin, dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olarak da en çok üyeye sahip partinin bu kadar sıkıntılı, problemli bir dönemde dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığını üstlenmek ağır bir sorumluluktur. Bu takdirde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza başta şükranlarımızı arz ediyorum." diye konuştu.

Ala, önemli bir sorumluluk üstlendiğinin farkında olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin etrafındaki bölgemizde adeta denklemler yeniden oluşturulmaktadır ve dengeler yeniden kurulmaktadır. Türkiye çok şükür böyle bir ortamda bu bölgede masada yeri olan, sözü etkili bir devlet olarak önemli bir rol üstlenmektedir. Eskiden masalar kurulduğunda 'Acaba Türkiye masanın konusu mudur?' diye tedirgin olunurken bugün kurulan her masada 'Türkiye'nin etkili bir yeri vardır' ve devlet olarak orada denkleme alınmadan herhangi bir sonuç elde edilememektedir. Türkiye, bu bölgelerde elden edilen sonuçlarda çok önemli politikalar ortaya koymaktadır."

Türkiye'nin bölgedeki en önemli aktör olarak bütün gönül coğrafyalarındaki kardeşlerine azami katkıyı sağlayabilme imkanı bulduğuna işaret eden Ala, "Sahada olmazsanız masada olamazsınız, sahada olmazsanız masanın konusu olursunuz, sahada olursanız masadaki konuyu çözümleyen önemli devletlerden biri olarak masada yeriniz olur. Bu çok önemlidir ve Türkiye bunu başarmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakanlıkların ortaya koyduğu politikalarla partimizin mefkuresiyle gerçekten yeni bir dış politika ve dış ilişkiler anlayışını ortaya koyuyoruz, uygulamaya koyuyoruz." şeklinde konuştu.

Ala, önümüzdeki dönemde dünyadaki ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek Türkiye'nin alması gereken pozisyonuna katkıda bulunmak için çalışacaklarını bildirdi. Ala, Yılmaz'a yeni görevinde başarılar dileyerek bundan sonraki süreçte de kendisiyle istişare halinde olacağını kaydetti.