16-11-2021 17:41:14

"Bu dünyayı ve gezegeni korumalıyız"

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Devlet Su İşleri Konya 4. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen "İklim Değişikliği ve Kuraklık" konulu toplantıda tasarrufun önemini vurguladı.

Gerekli önlemlerin alınmaması halinde dünyayı olumsuz sonuçların beklediğine dikkati çeken Usta, şöyle devam etti:

"İtalya'daki G20 Zirvesi'nde bütün liderlerin konuştuğu 3 tema belirlendi. İnsan, gezegen ve refahtan bahsedildi. İnsanı merkeze almayıp, gezegenimizi ve dünyamızı korumakla mükellef olduğumuzu hatırlamazsak, bu dünyada refahı sürdürmemiz mümkün değil. Herkes oturdu, bu gerçeği tartıştı. Enerjiyi ve suyu tüketiyoruz. Tükettiğimiz kaynakların yerine yenisini koyabiliyor muyuz? Hayır, o yüzden tüketimi azaltmalıyız. Tasarruflu ve tedbirli olmalıyız. Bu dünyayı ve gezegeni korumalıyız. Aksi takdirde önümüzdeki birkaç yıl içinde kuraklıkların daha da arttığını, iklimin değiştiğini ve felaketlerin yaşandığını göreceğiz. Tüm dünya aynı senaryolarla karşı karşıya kalacak."

Usta, Konya'da son 20 yılda 12 milyar lirayı bulan su yatırımları yapıldığını vurgulayarak, Konya'da 20 baraj, 65 sulama tesisi, 29 gölet ve 140 taşkın koruma tesisi yapıldığını anlattı.