25-11-2019 19:24:11

"Dünya terör örgütünün istismarına karşı ses yükseltmiyor"

Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Erkan Kandemir ve AK Parti milletvekilleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çeşitli programlara katıldı.

Hakkari'nin bir gelini olarak kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Kaya, bugünün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu belirterek, "Biz AK Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadele ediyoruz. Kadınlarımız, analarımız bizim en kıymetlilerimizdir. Hiçbir insan evladının şiddete maruz kalmasını kabul edemeyiz. Şiddetle hep birlikte mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Terör örgütünün yıllarca gencecik kız çocuklarını her türlü şiddete maruz bıraktığını, beyinlerini yıkayarak kimilerini zorla dağa kaçırdığını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Oralarda küçücük kız çocuklarının eline silah tutuşturarak zorla istismar ederek bizim evlatlarımızı bu coğrafyanın kızlarını, kadınlarını istismar eden bir terör örgütü vardı. Bugün maalesef biz terörle mücadele ederken dünya da bu terör örgütünün istismarına karşıda bir ses yükselmiyor. Batı medyasının özellikle bu konuda hassasiyet göstermesi, terör örgütlerinin kız çocuklarına, kadınlara karşı uyguladığı şiddetin de altını çizmesi gerekiyor. Unutmamamız gereken Diyarbakırlı annelerimiz var. Orada sadece Diyarbakır'dan anneler yok Türkiye'nin farklı bölgelerinden evladı zorla dağa kaçırılmış ve evlat acısı ile yüreği yanan annelerimiz var. Umuyorum ki onlar da bir an önce evlatlarına kavuşsunlar."

PKK'lı teröristlerce evinin önünde katledilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1'inci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak'ın ailesini ziyaret eden Kandemir, Kaya ile beraberindekiler, daha sonra Yüksekova ilçesine geçti.