07-04-2021 17:43:44

"En büyük namussuzluk, siyasetin namusunu tehdit eden her türlü darbe girişimine ve muhtıraya destek vermektir"

Sözcümüz Ömer Çelik, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "(Emekli amiraller talimatı Kılıçdaroğlu'ndan alıyor) sözü arsızlığın dik alasıdır. Müddei iddiasını ispatlayamazsa namussuzdur, şerefsizdir." şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Twitterdan açıklama yapan Çelik, dikkatli bir üslupla, siyasi akılla konuştuklarını, her türlü saygısızlığa makul bir dille cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Çelik, şunları kaydetti:

"Ama akıl ve izan bunları tamamen terk etti. Siyasi akıl bitince küfür etmeye başlıyorlar. En büyük namussuzluk, siyasetin namusunu tehdit eden her türlü darbe girişimine ve muhtıraya destek vermektir, tarih boyunca ve bugün her türlü milli irade düşmanlığına hizmet etmektir. En büyük arsızlık, 1960'tan bu yana milli iradenin namusuna silah doğrultanlara yardım ve yataklık yapan bir siyasi tarihten utanmamaktır. En büyük namussuzluk geçmişteki Yassıada'yı aynen bugün de canlandırma teşebbüsüdür. En büyük namussuzluk kendi partileri adına 'iktidarı canlı yayında yargılayacağız' diye vahşet çağrısı yapılırken üç maymunu oynamaktır. En büyük arsızlık, 'iktidarı seçimle ya da seçimsiz' göndermekten bahseden mensuplarının demokrasi düşmanı çağrılarına susarak destek vermektir. En büyük saygısızlık milletin seçtiği Cumhurbaşkanı'nı muhalefet diliyle değil, düşmanca ve Yassıada diliyle hedef almaktır. En büyük akılsızlık, aynaya bakarak konuşurken, başkasına konuştuğunu zannetmektir. 15 Temmuz gecesi kim direndi, kim kaçtı herkes gördü. Direnen ve mücadele eden lider bizim liderimizdi. Kaçanın adresi ise sizin genel merkezinizde."