Yükleniyor...

“Gençler bir partiden kopuyorsa bu parti CHP’dir”

 

Kendisinin de partide Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını anımsatan Dağ, gençlik kollarının siyasetin okulu olduğunu ve burada büyük tecrübe kazanıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her seçimde başarılı olmasının ardında tecrübelerinin bulunduğunu dile getiren Dağ, Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıca doğru zamanda haklı tepkisini ortaya koyan bir lider olduğunu dile getirdi.

Dağ, "Kudüs konusunda Amerika Birleşik Devletleri’ni dahi yalnız bırakacak pozisyona getirmişsek işte bu duruşu ve yeri doğru zamanda anlamak, hissetmek, duruş sergilemektir. Dünyadaki birkaç ülke dışında ABD’nin bu kararını destekleyen ülke kalmadı. İlk tepki Türkiye’den çıktı, işte liderlik dediğiniz, yön verme dediğiniz, yol verme dediğiniz nokta burada ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

"Genç, Kılıçdaroğlu’nun mu Erdoğan’ın mı peşinden koşar"

Dağ, bazı kişilerin "Gençler AK Parti’den kopuyor" iddiasında bulunduğunu hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu 2008’de ben il başkanıyken de söylüyorlardı. Bugün 10 sene geçti hala söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Bakın ben AR-GE Başkanıyım bu araştırmaları biz yapıyoruz. Yaptığımız bu araştırmalarda, gençlerin koptuğu partinin CHP’nin olduğunu çok net görüyoruz. Hem 18-24, hem 24-30 yaş gençlerde birinci partiyiz ve en yakın partiye 3 katı fark atmışız. Ama MHP ve HDP’de de kendi oylarının birkaç puan üstünde almış olduğu bir oy oranını da görüyoruz. Ama CHP’de kendi diğer yaşlarda almış olduğu oydan 5 ila 10 puan daha az oy aldığını görüyoruz. Bir genç Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu peşinden koşar Recep Tayyip Erdoğan’ın mı peşinden koşar, arada çok büyük fark var."

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.