Yükleniyor...

Türkmenistan ile ticaret kolaylasacak

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Türkmenistan arasında ticaretin kolaylaştırılmasına ilişkin anlaşma imzalanacağını belirterek, "Bu yılın sonuna kadar Türkiye ile Türkmenistan tam anlamıyla bir ortaklık, ekonomik ortaklık, serbest ticaret anlaşması, tercihli ticaret anlaşması… Adına ne derseniz deyin o anlaşma görüşülecek, bitirilecek, imzalanacak ve 2015 yılında uygulamaya konulacak" dedi.

Zeybekci, TOBB İkiz Kuleler’deki Türk-Türkmen İş Forumu’ndaki konuşmasında Türkiye ve Türkmenistan’ın birbirini en iyi anlayan iki ülke olduğunu söyledi. 

İki ülkenin bir araya gelmesinin önemli fırsatları da beraberinde getirdiğini dile getiren Zeybekci, Türk şirketlerinin Türkmenistan’da önemli işler aldıklarını ifade etti. 

Türkmenistan’da iş yapan Türk firmalarının artık Türkmen firmaları haline geldiğini belirten Zeybekci, ülkenin Türk firmaları için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti. 

Ekonomik işbirliği anlaşması imzalanacak

İnsanın sevdiğine verdiklerini saymadığını, bu yüzden de iki ülke arasında verilenlerin de sayılmaması gerektiğini anlatan Zeybekci, iki ülkenin birbirlerinin menfaatlerini birbirlerinden daha iyi koruyacağına olan inancını ifade etti.  

Türkiye ile Türkmenistan arasında ticaretin serbestleştirilmesine ilişkin bir anlaşmanın imzalanacağını da açıklayan Zeybekci, "İnşallah, Başbakanımızdan aldığımız talimatla, bu yılın sonuna kadar Türkiye ile Türkmenistan tam anlamıyla bir ortaklık, ekonomik ortaklık, serbest ticaret anlaşması, tercihli ticaret anlaşması… Adına ne derseniz deyin o anlaşmayı görüşecek, bitirecek, imzalayacak ve 2015 yılında uygulamaya konulacak. Böylelikle yeni ufuklar açılmış olacak" dedi. 

Ticarete ilişkin engellerin kaldırılmasıyla dünyanın iki ülke arasındaki işbirliğini örnek alacağını belirten Zeybekci, böylece Türkmenistan’dan alınan tekstil ürünleri ile ilgili sıkıntıların kendiliğinden aşılacağını dile getirdi. 

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.