29-07-2021 19:45:52

"Yaraları sarmak, mal kayıplarını gidermek için devletimiz tüm imkanları seferber edecek"

Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da Aladağ'daki yangın bölgesine giderek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yer ekibi sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttıran yangın nedeniyle bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Ekiplerin müdahale ettiği yangını kontrol altına alma çalışması sürüyor.

Türkiye'nin dün geceden bu yana ağır bir süreç geçirdiğini dile getiren Sarıeroğlu, "Ciğerlerimiz yanıyor. Şu an 7 ilimizde yangınla mücadele konusunda büyük bir seferberlik halinde çalışmalar sürdürülüyor. Antalya'daki orman yangınında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. İnşallah çok hızlı şekilde yaraları saracağız." dedi.

Sarıeroğlu, Adana'da da dün geceden bu yana iki farklı noktada yangınla mücadele konusunda büyük bir seferberliğin yürütüldüğünü dile getirdi.

Şu an 7 ilde 24 saattir yangınla mücadele konusunda çalışma yürütenlere teşekkürlerini ileten Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Başta Tarım ve Orman Bakanı'mız, ilgili bakanlarımız, illerde valiler, ilgili tüm birimler bir koordinasyonla bu çalışmaları yürütüyorlar. Aladağ'da ve Kozan yangınlarında araç gereç konusunda büyük bir imkanla çalışmaları yürüttük. Bir uçağımız ve 3 helikopterimizle yine sahada 300'e yakın personelimizle ve çok sayıda arazözle çalışmaları sürdürdük. Allah'a çok şükür şehrimizde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Herhangi bir riske karşı biz erkenden tedbirlerimizi alıp köylerimizi boşalttık, bu bağlamda Allah'a çok şükür çok ağır hasar görmesine rağmen mahallelerimizde herhangi bir can kaybımız olmadı. Herkese geçmiş olsun diyorum. Bu süreçte emek verenlere başta Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür ediyorum. Yaraları sarmak, mal kayıplarını gidermek için devletimiz tüm imkanları seferber edecek. Bu bağlamda Aladağ'da, Kozan'da evlerimiz, ahırlarımız, vatandaşlarımızın can yoldaşı hayvanlarımızdan kayıplar var. Bunları telafisi konusunda inşallah hasar tespitleri en kısa sürede yapılıp telafisi devletimiz tarafından yapılacak. Aynı anda 7 ilimizde büyük bir afet yaşıyoruz. Devletimiz tarafından tüm imkanlar seferber edildi. İnşallah hepsinin üstesinden hep birlikte geleceğiz."