MKYK

Gülsüm ÜSTÜN
MKYK Asıl Üye
Liseyi bitirdikten sonra ailevi nedenlerden dolayı eğitim hayatına ara vermek zorunda kaldı.2005 Tarihinde Özel Anadolu hastanelerine bağlı Anadolu diyaliz merkezinde halkla ilişkiler müdürü olarak 6 yıl görev yaptı. Mevcut sektörde potansiyelinin üzerine çıkmakta zorlandığı için 2011 tarihinde görevinden istifa etti. 2011 tarihinde ilk etapta evde ürettiği salçaların İstanbul da pazarını oluşturup satışını gerçekleştirdi. Çok kısa sürede kendi öz sermayesini oluşturup firmasını kurdu.
Bir kadın düşler, bir dünya değişir diyerek 60 Metrekarelik alanda 2 kişi başladığı yolculuğunu bugün toplamda 2 ayrı tesisle yöresel reçeller ve sos, salça, tarhana ve benzeri ürünlerin üretimi devam eden fabrika bulunmaktadır. Çalışanlarının % 90 ı kadınlardan oluşmaktadır. Sağlıklı beslenmenin bu kadar zor hale geldiği günümüzde tüm ürünlerinde önce insan diyerek doğal ve sağlıklı ürün üretiminden hiç bir şekilde taviz vermemek firmalarının ana ilkesi. Kuruluşundan itibaren Türk gıda sanayisine ve tüketicilerimize daha iyi nasıl hizmet verebiliriz anlayışı ile çalışmaya devam ediyor. Uzman kadrosuyla gelişen teknolojiye ayak uydurmak , üretim kalitesini arttırmak, yeni ürünler üretebilmek adına ar-ge çalışmalarını son hızıyla devam ettirmektedir. Türkiye de süt reçelini sektörde ilk olarak üretip bu üründe yeni bir sektör açan firma olmanın gururunu yaşadı. Ulusal basında ürünlerinin ve Ayvacık bölgesinin tanıtımını yapabilme fırsatı buldu. Ürünleri şu anda ülkemizin pek çok ilinde bir çok önde gelen firmanın raflarında yer almaktadır. İhracat noktasında ciddi atılımları oldu. 2018 den itibaren bir çok ülkeye ihracat yapıp hem istihdamı arttırmaya hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor.
Kendi bünyemizde çalışan bazı kadın arkadaşlarımızı teşvik edip kendi işlerini kurabilmeleri için mücadele etti. Bu mücadelesini daha büyük çapta yapıp kadın girişimcilerin sermayeleri olmasa dahi güzel ülkemizin kaynaklarından faydalanıp sonraki aşamada devlet teşviklerinden yararlanıp çok güzel yerlere gelebileceğini, cesaretin sermayeden daha büyük bir değer olduğunu farklı platformlarda bir çok kadınımıza telkin etmek istediğini belirtmektedir. Hayali bölgesinin çok ciddi oranda istihdam sağlayıp, ürünlerinin dünyanın dört bir tarafına gönderilip bir dünya markası haline getirmek. Kadınlarımızın basitleştirilmelerine , sindirilmelerine çok çalışarak baş kaldırmaları için büyük sosyal projeler üretmek ve onları eğitim başta olmak üzere her alanda destelemek istiyor.