MKYK

Dilek KAYA

MKYK Asil Üye

1970’de Zonguldak’ta doğdu. İlk,Orta ve Lise tahsilini Zonguldak’ta, üniversite tahsilini Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde bitirdi. Anadolu Üniversitesi Lisans Programını tamamladı ve halen
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk annesi olan Kaya 1991 – 2007 yılları arasında devlet okullarında öğretmenlik  ve okul müdürlüğü görevlerinde
bulunmuştur. 2007 yılında memuriyetten istifa ettikten sonra eğitim ve kentsel mobilyalar sektöründe faaliyet gösteren ortağı olduğu aile şirketinde Genel Müdür olarak çalışmaktadır. Kaya, iş hayatının yanı sıra AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyeliği, Sivil Toplum Örgütleri Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Zonguldak’tan Milletvekili  Aday Adayı oldu. AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyeliğine seçilen Kaya, Ekonomi İşler Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz  Bölge Koordinatörü olarak görev yaptı. 6.Olağan Kadın Kolları Kongresinde tekrar MKYK Üyeliğine seçildi. Şu anda Ege Bölgesi Sorumlusu olarak göreve devam etmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alıp birçok dernekte yönetim ve komisyon üyeliği bulunmaktadır.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...