MKYK

Derya ÖZTEKİN

MKYK Asil Üye

1992 Ankara doğumludur. Aslen Tokatlıdır.

İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da, lisans eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde, Ön Lisans eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünde tamamladı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Medeniyet Tasavvuru Okulu tabelası olmakla birlikte, mevcut durumda ise Anadolu Üniversite Uluslararası İlişkiler okuyor.

Eğitim sürecinde stajını TRT ‘nin Yapım Koordinatörlüğü biriminde ve Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan ÜNTV’de yaptı. Bu süreçte bazı yerel gazete ve dergilerde sektörü tanıma fırsatı oldu. TRT bünyesinde ‘Geleceğin İletişimcileri’ yarışmasında Teşekkür Belgesi aldı. Medyaya duyarlı bir bakış açısı kazandırmak için arkadaşlarıyla birlikte kurdukları ‘Duyarlı Medya’ sosyal platform kurucu üyesi olmakla beraber bu platformda medya ve sinema alanında yazılar yazıyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde hazırlanan ‘’Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek’’, ‘’Uluslararası Felsefe Bilim’’ sempozyumuna, ‘’Yeni Medya ve Dijital Terörizm’’, ‘’Afet İletişim’’ ve RTÜK’ün ‘’Türk İnternet Medyası’’ çalıştayına katılarak yeni medya alanında çalışmalar yapmaktadır.

Siyasi hayatına 27. Dönem Ankara Milletvekili Aday Adayı olarak başladı. 19. dönem AK Parti Siyaset Akademisi programında başarı sertifikası aldı. AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olarak görev yürütmektedir. Ve 28. Dönem Ankara Milletvekili Aday Adayı oldu.

TÜRGEV ‘de gençlik çalışmaları, TÜGVA’da ise Ankara hanım lise koordinatörlüğü yaparak çeşitli STK geçmişi vardır. İletişim Başkanlığı’na bağlı UMED ( Uluslararası Medya Enformasyon Derneği) Üyesi olarak yürütmektedir.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...