MKYK

Satı ARIK

MKYK Yedek Üye

1996 yılında Fransa’da doğdu. İlk okul, orta okul ve lise eğitimimi Fransa Strazburg’da tamamladı. Strazburg Robert Schuman Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldu. Lisans eğitimimin ardından aynı üniversiteden 2 hukuk yüksek lisansını tamamlayarak mezun oldu (Master 1: Uluslararası ve Avrupa Hukuku, Master 2: Uluslararası ve Avrupa Ticaret Hukuku). 2020 yılında Selçuk Üniversitesi’nden lisans hukuk diploma denkliğini aldı ve Ankara barosuna kayıtlı avukattır.  Üniversite yıllarından itibaren aktif olarak sivil toplumun içerisinde yer aldı. Strazburg merkezli bir derneğin Uluslarası ilişkiler koordinatörü olarak 5 yılı aşkın bir süredir çalıştı. Bu bağlamda Unesco, Birleşmiş milletler (Cenevre/New-York) Avrupa Parlamentosu, Avrupa konseyi, Avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı gibi kuruluşların tüm genel kurullarına katılarak, işleyişlerine hakim olarak, oralarda ırkçılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı, demokratik katılım, eşit haklar, göçmenlik ve mülteciler gibi konularda onlarca konferans, sergi ve etkinliklerde yer aldı. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...