"6 milyona yaklaşan kadın üyesiyle AK Parti dünyanın en büyük kadın hareketi"
Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Keşir kadın kolları ve gençlik kolları olarak 922 ilçede, 81 ilde 7. dönem kongrelerini gerçekleştirdiklerini, 23 yıldır kadınlarla birlikte yol yürüyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan sayesinde bugün 6 milyona yaklaşan kadın üyesiyle AK Parti'nin dünyanın en büyük kadın hareketi olduğunu söyledi.
Keşir, İstanbul Kadın Kolları Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan biri olarak bu yola çıkarken seçilmiş hiçbir göreve gelmeyi hayal edemediklerini, çünkü o gün kadınları ikna odalarına mahkum edenlerin, had bildirmeye kalkanların cumhuriyet kazanımlarını tam olarak kullanmalarına engel olduklarını dile getirdi.
AK Parti'nin kurulduğu ilk günlerde kurucuları arasında başörtülü kadınlar olduğu için kapatma davası ile karşı karşıya kaldığını, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın o günlerde kadınlarla yol yürüme kararlılığından geri adım atmadığını anımsatan Keşir, "Herkese, her şeye rağmen bizi yanı başınızda tuttunuz. Siz, 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' dediğinizde biz kadınlar, çocuklar ve gençler için de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyorduk ve bunu mıh gibi alnımıza çaktık." ifadelerini kullandı.
Keşir, 1987'de başörtüsü nedeniyle okula alınmayan bir öğrenciyken, 2015'te parlamentoda başörtülü bir milletvekili olarak bulunduğunu söyledi. Eğitimin en temel fırsat eşitliği aracı olduğunu belirten Keşir, değişimin önüne engel koyanların, kız çocuklarını ikna odalarında terletenlerin, bugün üniversitede kız öğrenci oranını yüzde 51'e ulaştıran Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a kadın haklarından bahsettiklerini dile getirdi.
Kongrede görevi devreden arkadaşlarına teşekkür eden, yenilenen yönetimde görev alanlara da başarılar dileyen Keşir, 5 Şubat'ta hizmeti Tuğba Işık Ercan'a devredeceğini, görev süresince kendisine çok büyük şeref yaşatan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile her daim yanında olan Emine Erdoğan'a şükranlarını ilettiğini sözlerine ekledi.